Helyi hírek 2021. december 2. 11:00

Sporttémájú alkotásokból nyílt kiállítás és vásár

Képgaléria
Sporttémájú alkotásokból nyílt kiállítás és vásár
Összekapcsolódott a sport és a művészet a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban, ahol december elsején nyílt kiállítás, illetve vásár sporttémájú alkotásokból a Holló László Képzőművész Kör és a Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. közös együttműködésének köszönhetően. A városi sportcsarnok „vasútállomás felőli” emeleti folyosóján kiállított alkotásokat nyitvatartási időben december 23-áig tekinthetik meg az érdeklődők. Az alkotásokért befolyt bevételből a Holló László Képzőművész Kör tagjait és a programirodát támogatják a vásárlók.

Az ünnepélyes megnyitón sportolók, művészek és művészetkedvelők, valamint az önkormányzat részéről Rosta Ferenc alpolgármester vett részt. A megjelenteket Iványi Ferenc, a Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. kulturális programirodájának igazgatója köszöntötte. Beszédében elmondta, törekszenek rá, hogy a sportcsarnokot élettel és programokkal töltsék meg.

A sportoló és a művész egyaránt keresi a boldogságot és az elégedettséget. Ha a sportoló legyőzi önmagát, akkor elégedett, ugyanúgy a művész is, ha befejezi egy-egy alkotását. Ismernénk-e az ókori olimpiák történetét, a sportágakat, ha a művészek nem jegyezték volna le és nem örökítették volna meg? A sportolók a pillantat művészei, ezeket a pillanatokat teszik maradandóvá az alkotók  tette hozzá Iványi Ferenc.

A megnyitót Rátkai Zsuzsának, a Holló László Képzőművész Kör vezetőjének a szavai zárták, aki köszönetet mondott a kiállítás létrejöttében segédkezőknek.

G. Z.
   

Kövessen minket a Facebookon is!