Közélet 2014. október 28. 21:41

Az internetes adó ellen tiltakoztak a félegyháziak

Képgaléria
A tervezett internetes adó ellen tiltakoztak egy flashmob keretében október 28-án a kiskunfélegyháziak a helyi Fidesz iroda előtt. Gyertyát gyújtva a régi monitor és számítógép alkatrészek előtt közel hatvanan fejezték ki nemtetszésüket a törvénytervezet ellen. A tegnap interneten meghirdetett tiltakozó akció röviden, rendzavarás nélkül zajlott le.

Lantos Benjamin, aki a közösségi oldalon invitálta összejövetelre a „villámcsődület” résztvevőit, kezdeményezése okáról a következőket mondta: volt régen, amikor meg akarták szüntetni a vonat- és buszjáratok egy részét. Akkor ott voltam egy tüntetésen, ahol azt mondta nekem egy képviselő: ha nem tüntetnénk, akkor azt hinné a vezetőség, hogy nekünk jó. A nemtetszésünket ki kell nyilvánítani, hogy rájöjjenek arra, hogy nem jó.

A szervező beszédébe közbekiabálva az egyik résztvevő azt kérte: „üzenjük meg az országgyűlési képviselőnknek, hogy ne szavazza meg a törvényt”. Volt ,aki azt a véleményét fejtette ki, hogy nem adóztatni kellene, hanem ingyenessé tenni az internethasználatot. Egy fiatalember úgy vélekedett, hogy hiába csak 700 forint lesz a havi fizetendő összeg, a szolgáltatók azt úgyis ránk hárítják. Egy idősebb úr azért vállalt szolidaritást a tiltakozókkal, mert az internetet a gyermekeivel való kapcsolattartásra használja nap mint nap, és semmiképpen nem szeretné, ha ebben (akár anyagiak miatt is) korlátoznák.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!