Közélet 2014. október 30. 10:15 Forrás: MTI

260 milliós támogatás az EDF Démász hátralékosainak

260 milliós támogatás az EDF Démász hátralékosainak
Négy év alatt 260 millió forint támogatáshoz jutnak azok a hátralékosok, akik az EDF Démász és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Hálózat a közösségért elnevezésű programja keretében eredményesen pályáznak.
Mindez azon a Kecskeméten tartott sajtótájékoztatón hangzott el, amelyet a dél-alföldi villamosenergia-szolgáltató és a karitatív szervezet tartott Kecskeméten.

A 2012-ben indult program harmadik szakasza 2014 májusában kezdődött, amelynek keretében 2015 végéig 150 millió forintot fordít az EDF Démász a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül a díjhátralékkal rendelkező fogyasztók megsegítésére - mondta el Záhonyi Csaba, az EDF Démász marketingosztályának vezetője. Május óta háromezer fogyasztó jelentkezett a hátralékkezelő programba - fűzte hozzá.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat dönti el, hogy ki a rászoruló, aki pályázat keretében kaphat támogatást, de csak abban az esetben, ha a díjhátraléka minimum 50 százalékát saját maga befizeti - hangsúlyozta.

A program alapvető célja, hogy az EDF Démász ügyfelei elkerüljék a kikapcsolást és a díjhátralék-felhalmozást - fogalmazott Záhonyi Csaba, hozzátéve, hogy a végső cél a fogyasztók tudatos energiahasználatának alakítása.
 

Kövessen minket a Facebookon is!