Sport 2022. január 25. 17:30

Magabiztos győzelem hazai pályán

Magabiztos győzelem hazai pályán
A Békéscsabai KK/B csapatát fogadta hazai pályán a Kiskunfélegyházi Kosárlabda Club, január 25-én. Ellenfelüket korábban 16 ponttal verték meg idegenben, most még nagyobb arányú győzelem volt a cél. Néhány játékosuk először állt pályára idén, de szerencsére ez a félegyházi csapat teljesítményén nem látszódott meg – mondta el lapunknak Bindics Gábor játékos-edző.

Fotó: archív – G. Z. 

Magabiztosan kezdték a hazaiak a mérkőzést: az első negyedbeli 39 dobott kosárból 15 pontot kinti dobásokból szereztek. A második negyedben már a juniorok: Gulyás Patrik és Farkas Dominik is gyarapították a pontokat. Dominik már többször is pályára lépett korábban, rutinnal rendelkező játékos, aki most nagyszerű védekezésével támadó faultot is harcolt ki az ellenfelén. Szintén fiatalabb játékos Gelányi Dániel, ő ragyogóan vette fel a ritmust a második negyedben, sikeresen juttatta célba a labdát kintről és bentről is. A félidei eredmény 70-34 lett és bár a békéscsabai ellenfelük végig kitartóan küzdött, tovább sikerült növelni előnyüket a 3. negyedben, amit 29-15 re nyertek meg. Ami a védekezést illeti, az utolsó etap lett a leggyengébb: 27-21, de a korábbi negyedekben sem volt minden igényt kielégítő. Nagyarányú különbségnél sajnos nem mindenki veszi a fáradtságot, hogy "lemenjen mélyre".

– Összességében hoztuk azt, ami az elvárás volt. Az idősebb játékosok igyekeztek szép labdákkal megörvendeztetni a még junior korosztályban is játszó fiatalokat, akik nagyszerűen éltek a lehetőséggel, hogy megmutassák oroszlánkörmeiket. A következő alkalommal Gyulára megyünk bizonyítani – tette hozzá Bindics Gábor.

A mérkőzés végeredménye: 126-70
(39-16, 31-18, 29-15, 27-21)

Szép egyéni teljesítmények mutatkoztak támadásban: Chiovini Ádám 33/12, Tápai Péter 28

További pontdobók: Gál Martin 18/3, Vladimir Vujadinovic 16/12, Bindics Gábor 13/3, Gelányi Dániel 9/3, Farkas Dominik 4, Gulyás Patrik 3/3, Monostory Gergő 2 
              

Kövessen minket a Facebookon is!