Helyi hírek 2022. február 7. 16:00

Felesküdtek a választási bizottság tagjai

Képgaléria
Felesküdtek a választási bizottság tagjai
A képviselő-testület február 3-i ülésén a megválasztotta az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság tagjait és póttagjait, akik ma, azaz február 7-én, hétfőn a polgármester előtt letették a választási eljárásról szóló törvényben előírt esküt és átvették megbízóleveleiket.

Ezt követően megtartotta alakuló ülését az OEVB, amelyen megválasztotta elnökét és helyettesét, döntöttek az elnökre átruházható bizottsági hatáskörökről, valamint a bizottság ügyrendjéről, illetve kijelölték az átjelentkezők és külképviseleten szavazók szavazatait megszámláló kijelölt szavazókört is.

A bizottság tagjai:
dr. Dobák Nándor elnök
dr. Palásti Gabriella elnökhelyettes
Csabai Csaba tag
Magyariné Tóth Erika póttag
Fűri Judit póttag

A háromfős bizottság a választott tagokon túl kiegészül majd a jelöltet állító jelölő szervezetek, vagy független jelölt által delegált tagokkal is. A bizottság munkája a jelöltek nyilvántartásba vételével indul, illetve megtárgyalják az esetlegesen beérkező kifogásokat, fellebbezéseket. Kisorsolják továbbá a jelöltek szavazólapon szereplő sorrendjét, jóváhagyják a szavazólap adattartalmát, megállapítják a választás választókerületi eredményét.

          

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Választás 2022