Közélet 2014. november 2. 11:00

Kérdőív az önkormányzat szervezetfejlesztéséről

Kérdőív az önkormányzat szervezetfejlesztéséről
Tisztelt Kiskunfélegyházi Polgárok!  Felkérjük Önöket, hogy „Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának szervezetfejlesztése” című ÁROP-1.A.5-2013-2013-0013 kódszámú pályázat keretében, az alábbi kérdőív kitöltésével, legyenek közvetlen részesei Városunk további fejlődésének!





A kérdőív elektronikusan elérhető a www.kiskunfelegyhaza.hu honlapon, illetve kitöltve személyesen leadható a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal portáján elhelyezett gyűjtőládába. Köszönjük segítő közreműködésüket!

Az Európai Unió által nyújtott támogatással valósul meg szervezetfejlesztési projekt Kiskunfélegyházán. A város önkormányzata az Új Széchenyi Terv, Államreform Operatív Programjának keretében 35 306 666 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert szervezeti működésének költségcsökkentése és hatékonyságnövelése érdekében. A projekt lehetővé teszi, hogy az önkormányzat az elmúlt időszakban megváltozott feladat-ellátási rendben és finanszírozási környezetben is ésszerűen és fenntarthatóan szervezett szolgáltatáskínálattal vehessen részt.

Az önkormányzat a projekt sikere érdekében azonosítja a jelenlegi kritikus területeket, majd arra fókuszálva a módszertani és gyakorlati tevékenységek megvalósítása, valamint az új ismeretek elsajátítása által optimalizálja tevékenységét. A program alapvető célja, hogy a járási kormányhivatalok bevezetésével átalakult önkormányzati feladatok ellátásának optimalizálása érdekében a szükséges változások felmérését, megtervezését, megvalósítását és az eredmények visszacsatolását támogassa.

A fentiekkel összefüggésben jelen projekt célja, hogy Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata a településre speciálisan jellemző nehézségeket és kihívásokat felmérje, és azokra fókuszálva meghatározza a költségek csökkentése és a hatékonyság növelése érdekében szükséges módszereket és gyakorlati feladatokat.
 

Az önkormányzat saját szervezeti célkitűzéseihez az alábbi eredményekkel járul hozzá jelen projekt megvalósítása:

- átlagos ügyintézés időtartamának csökkentése;

- hivatali szolgáltatások minőségének növelése;
- önkormányzati ügyintézés egyszerűsítése;
- az önkormányzat munkatársainak felkészültségének, képzettségének növelése, a humánerőforrás rendszerezése által;
- dolgozói elégedettség szintjének növekedése;
- partnerség ösztönzése a hivatal munkafolyamatainak átszervezése által;
- nyilvánosság, tájékoztatás hatékonyságának növelése;
- költséghatékonyság érvényesülése a hivatal működésében;
- stratégiai szemlélet erősítése és érvényesítése.


A projekt 100%-os, az Európai Unió és a Magyar Állam által közösen nyújtott társfinanszírozásban valósul meg.

A felmérés célja a városunkban és a kistérségében élők közszolgáltatásokkal kapcsolatos elégedettségéről való tájékozódás és igényeinek felmérése, a település fejlesztésével kapcsolatos aktuális igényei és javaslatai összegyűjtése, valamint ezek összesítő értékelése a közszolgáltatásokkal kapcsolatos elégedettségről, a városi közszolgáltatások jövőbeli összehangolásának és fejlesztésének lakosság által kívánatos irányáról.

A válaszok értékelését követően, a felmérés eredményeként, a szükséges intézkedések megtételével javulhat a közszolgáltatások minősége, továbbá a reális igények és hatékonyságnövelő javaslatok a város településfejlesztési tervébe beépítésre kerülhetnek.

A kérdőíves felmérésre 2014. október 31. napjáig kerül sor. Számítunk az Ön együttműködésére, hiszen a helyi lakosság és a gazdasági szereplők tapasztalatai, elképzelései, ismeretei nélkül nem lehet teljes városunk és kistérsége közszolgáltatásainak továbbfejlesztése, szükség szerinti megújítása.
 

Kiskunfélegyháza, 2014. október 28.
 

Dr. Endre Szabolcs jegyző                                                      Csányi József polgármester

 

Kövessen minket a Facebookon is!