Program 2022. február 18. 10:00

Fussunk össze Petőfivel!

Fussunk össze Petőfivel!
Különösen izgalmas eseménysorozattal várja Bács-Kiskun megye az érdeklődőket a Petőfi-emlékévekhez szorosan kapcsolódva, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléknapján. Többek között erről is szó esett azon a szakmai megbeszélésen, amit Kiskőrösön tartottak, február 16-án.

A János Vitéz Látogatóközpontban ült össze a Petőfi 200 szervezői stábja, hogy a projekt részleteiről egyeztessen. A 200. évforduló kiváló alkalmat szolgáltat rá, hogy a költőzseniről méltó módon, mégis: életművét kicsit leporolva, személyét aktualizálva emlékezzünk meg. A feladatok strukturálása és a szakmai gyorstalpaló után a kampány új arculati kézikönyvét is bemutatták.

Ahogyan az a projekt egészére jellemző, a kézikönyvet is átjárja az innovatív ötleteknek teret adó lazaság. Napszemüveg, bajusz és baseball-sapka is helyet kapott a lendületes anyagban. Végül az együttműködés szakmai vezetői ismertették az egyes települések izgalmasabbnál izgalmasabb márciusi programkínálatát.A gazdag programsorozat már március 14-én elstartol. Kiskőrösön flashmobbal, közös szavalással, irodalomtörténeti előadással és egy Landerer-nyomdagép pontos, korhű másával készülnek az ünnepre, amely egyben a Petőfi 200 helyi nyitórendezvénye is lesz. Másnap hagyományos zászlófelvonással, koszorúzással és kortárs Petőfi-kiállítással emlékeznek meg 48-as hőseinkről.

Kiskőrös mellett természetesen Kiskunfélegyháza, Baja, Kunszentmiklós és Szabadszállás is méltóképpen emléket állít a nemzeti ünnepnek. Míg a Kunszentmiklósi ünnepségen egy óriási, 14 méteres zászlóval köszöntik az ünnepet, Kiskunfélegyházán személyesen találkozhatnak a „Mi Petőfinkkel”, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által hagyományosan szervezett Mi napunk keretében, ott lesz a Meseföld Élménybusz is a Hattyúház előtti téren és a megyei motívumokból készült öltözékek divatbemutatójával, helyi termékek kóstolásával, és nagyszabású, zenés-verses műsorral is várják a látogatókat
– írta oldalán a Petőfi200.hu oldal.
           
Fotó: Dósay Dávid
          

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Petőfi-emlékévek