Egészségügy 2022. március 11. 10:00

Kürtösi Zoltán: nekem az a fontos, hogy lehetőleg egy kezeléssel oldjuk fel a blokkot

Kürtösi Zoltán: nekem az a fontos, hogy lehetőleg egy kezeléssel oldjuk fel a blokkot
Sikerorientáltnak nevezi a kezeléseket, amit végez Kürtösi Zoltán csontkovács, manuálterapeuta, sportmanuálterapeuta, SMT csontkovács, a kiskunfélegyházi Zolinho Egészségsziget tulajdonosa.

Elmondása szerint az elmúlt két és fél évben, mióta a szakmában dolgozik, körülbelül 5000 embert kezelt le. 3 éves kortól fogad pácienseket, a legidősebb kezeltje 89 éves volt, aki csípőproblémákkal kereste meg és egyetlen alkalommal sikerült a problémáját megszüntetni.

Hozzátette: nagyon fontosnak tartja, hogy az emberek rugaszkodjanak el attól, ami harminc éve berögzült a csontkovácsolásról. Vagyis, hogy ez egy fájdalmas, rideg eljárás és általában a kezelés után is kellemetlen, fájdalmas élmény vár arra, aki ezt választja. Ez mind nem igaz. Ma már nagyon finoman, pontos anamnézis felvétele után kerül sor a kezelésre, amikor egyetlen teljesen fájdalommentes roppantással próbálják a degeneratív elváltozást pozitív irányba változtatni. Az ízületi manipuláció a fő profilja, a blokkokat kézzel szünteti meg. Köpölyözéssel oldja meg a izomzati blokkokat, használ kineziológiai tapaszt is, alkalmaz triggerpont-masszázst is.



Pácienseinek többsége ízületi bántalmakkal érkezik hozzá. Sportolók, ülőmunkát végzők, fokozott fizikai megterhelés vagy éppen mozgásszegény életmód miatt kialakult problémák sokaságával találkozik. Ínhüvelygyulladás, teniszkönyök, kéztőalagút-szindróma, „becsípődések”, letapadások, hosszú ideje tartó derék, váll- vagy térdfájdalom esetén. Többször találkozott már olyannal, hogy a hozzá érkezőt félrediagnosztizálták, nem ott volt a gyökérok, ahol korábban gondolták. Előfordul, hogy erős fájdalom esetén az orvos injekciózással segíti a pácienst, de ez mind csupán tüneti kezelést jelent, ehhez szükséges még a manuálterápia is. Zoltán hangsúlyozta: együttműködésben dolgozik az orvosokkal, hiszen többször fordult elő, hogy orvos küldte hozzá a pácienst és ő is megmondja, amikor már az ő tudása nem elég a gyógyuláshoz. Természetesen vannak kizáró tényezők is, amikor nem vállalja a kezelést. Ilyenek a kiszakadt sérv, a nagymértékű csontritkulás, artériás problémák.

Ha hasonló problémákkal küzdenek, a Zolinho Egészségsziget Facebook-oldalán megtalálják azt az időpontfoglalási rendszert, ahol gyorsan, pontosan tudnak kezelési időpontot regisztrálni, de természetesen sürgős esetekre is fel van készülve. Két vendég között tud fogadni olyan pácienseket, akik azonnali segítségre szorulnak fájdalmaik miatt. Az online felület mellett telefonon is elérhető Zoltán a 70/949-18-52-es számon, üzlete Kiskunfélegyházán, a Batthyány utca 10. szám alatt található.



Kürtösi Zoltántól nem áll távol a jótékonykodás sem: segített már rádiós műsorvezetőkön, rendőrökön kezeléseivel, de a legutóbbi akció során, amikor a város összefogott Kis Timikéért, ő volt az egyik fülöpjakabi licitáló, aki 100 darab pozsonyi kifli megvásárlásával segítette az ügyet.
                  
(X)
                

Kövessen minket a Facebookon is!