Egészségügy 2022. március 31. 10:00

Kultúrsarok – Egy nap az egészségünkért

Kultúrsarok – Egy nap az egészségünkért
Egészségnapot rendez a Borostyán Ház és a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda április 2-án, szombaton 9-től 17 óráig a Móra Ferenc Művelődési Központban.

Az elmúlt évek többszörösen is bebizonyították, hogy a gyorsan változó világ kihívásai bármelyik pillanatban ki tudják billenteni az embert testi és lelki egyensúlyából, éppen ezért sokkal sürgetőbbé vált, hogy tudatosan is odafigyeljünk egészségünkre. Ehhez a folyamathoz kíván segítséget nyújtani az „Egymáshoz kapcsolódó” nevet viselő egészségnap, ahol előadásokkal, állapotfelmérésekkel és mozgásos feladatokkal várják az érdeklődőket.



A nap folyamán párhuzamosan futó rendezvények közül a Borostyán Ház előadásai elsősorban a lelki egészség köré épülnek: éppúgy lesz szó a gyermekek fejlődésének lehetőségeiről, mint a családi és társadalmi problémák leküzdéséről. Ezekkel egy időben az Egészségfejlesztési Iroda és a Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat állapotfelméréseket és prevenciós tanácsadásokat fog tartani. Az érdeklődők részt vehetnek látásélesség vizsgálaton, testtömegindex-számításon és újraélesztési gyakorlatokon. Ezeken kívül hasznos tanácsokat kapnak a dohányzásról való leszokásról, a szájhigiéniáról, daganatos betegségek megelőzéséről és sok egyéb másról. Az elméleti programok mellett mindenkinek lehetősége lesz aktív mozgást is gyakorolni a jóga, pilates és flow programokon, amelyek lehetőséget kínálnak a test és lélek harmóniájának elérésére. Azoknak a résztvevőknek pedig, akik aktívan is hozzá szeretnének járulni mások egészségéhez a Magyar Vöröskereszt véradást szervez 10 és 14 óra között. A programra érkező gyermekeknek a művelődési központ kézműves foglalkozásokat kínál 9 és 12, valamint 14 és 16 óráig, annak érdekében, hogy az egész család élvezni tudja a naphoz kapcsolódó programokat. Az eseményről további információ kérhető a 76/466-843-as telefonszámon.

Fontos tudnunk, hogy a betegségeket sokkal könnyebb megelőzni, mint kezelni, így kiemelten döntő, hogy egészségünket tudatosan erősítsük és óvjuk.
                              

Kövessen minket a Facebookon is!