Program 2022. április 26. 12:00

Könyvtársarok – Születés hete

Könyvtársarok – Születés hete
2003 óta május első vasárnapján, anyák napján kezdődik a születés hete. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy bemutassa a leendő édesanyáknak a szüléssel kapcsolatos különböző választási lehetőségeket. Támogassa, hogy a nők életében a várandósság értékes életszakasz lehessen, nőiességük megerősödjön, kapcsolatuk mind a babájukkal, mind a párjukkal elmélyülhessen.



Ebből az alkalomból a Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat és a Nagycsaládosok Egyesülete május 3-án, kedden 10 órára kibővített Betűbölcsire várja az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtár rendezvénytermébe. Néma Attiláné Ella dúla arról mesél, mi segíti a kismamákat, hogy a születés teljességét megélhessék és arról is, hogyan lehet a negatív tapasztalatokat feldolgozni.



Fotó: illusztráció

Boldis Molnár Anna baba- és gyermekhordozási tanácsadó első gyermeke születése óta életének elengedhetetlen része a hordozás. Ezt a csodálatos érzést szeretné átadni mindazoknak, akik nyitottak a babahordozásra, hiszen a csöppségek biztonságban érzik magukat, felfedezik környezetüket, a szülők pedig a közelség révén még jobban megismerhetik az apróságokat.




A könyvtár kiadványai között is találnak hasznos olvasnivalót a leendő és gyakorló kismamák. A 2x9 hónap biztonságban című tanácsadó könyvben útmutatást kaphatnak arról, mit fogyaszthatnak a várandósság, illetve a szoptatás időszaka alatt, és mit nem. Ebbe beleértendő a szedhető és nem szedhető gyógyszerek, gyógyhatású készítmények, gyógynövények, és természetesen az ételek is.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!