Fülöpjakab 2022. június 12. 14:00

Kulturális találkozót tartottak a Kiskunfélegyháza környéki nyugdíjasklubok

Kulturális találkozót tartottak a Kiskunfélegyháza környéki nyugdíjasklubok
A Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete nyolcadik alkalommal szervezte meg a Térségi Nyugdíjas Klubok Kulturális Találkozóját. A június 11-én, szombaton megtartott rendezvénynek ezúttal Fülöpjakab adott otthont.



A Teleház udvarán felállított sátorban Bugac, Kiskunfélegyháza, Fülöpjakab, Jászszentlászló, Kunszállás és Városföld nyugdíjas klubjainak tagjai mutatták be a vers, tánc, dalcsokor, mese és színházi jelenet témájú előadásaikat. Valamennyi résztvevő nagy odafigyeléssel készült fel a fellépésre, amely során mindenki láthatta, hogy a szépkorúak nemcsak tehetségesek, hanem a közösségi szellem is munkál bennük.



A találkozón részt vett Lezsák Sándor, Kiskunfélegyháza és térségének országgyűlési képviselője is, aki köszöntőjében az emberi élet három nagy szakaszáról – a gyermekkor, a felnőttkor és az időskor, avagy ahogy mások szokták mondani, a hogy tetszik lenni? korszakáról beszélt. Hangsúlyozta: 2,6 millió nyugdíjast érint az idén júliusban megvalósuló 3,9%-os nyugdíjkorrekció, a jövő esztendőben esedékes 13. havi nyugdíj pedig februárban fog majd megérkezni a nyugdíjas háztartásokba.



Lezsák Sándor jelezte azt is, hogy a Lakitelek Népfőiskola idén ősszel Nyugdíjasok Szabadegyeteme címmel új programot fog indítani azon érdeklődők számára, akik újabb tudással szeretnék gazdagítani a már meglévő ismereteiket. Köszöntője végén azt kívánta, a nyugdíjasok esetében előforduló csalódások és betegségek ellenére mindenkiben maradjon meg az az élni akarás, amelyet a fülöpjakabi rendezvény is hűen bizonyít.



A nyugdíjas csoportok műsorszámai után Leblanc Győző és Tóth Éva operettelőadásokkal lépett a színpadra, együtt énekelve a közönséggel. A Fülöpjakabon megrendezett kulturális esemény ismét lehetőséget teremtett a Kiskunfélegyháza környezetében lévő nyugdíjas szervezetek találkozására, amelyre a koronavírus-járvány miatt az elmúlt esztendőkben kevesebb lehetőség volt.






Részt vett nyugdíjas szervezetek: Kiskunfélegyházi Kossuthosok Klubja, Kiskunfélegyházi Kunplast Nyugdíjas Klub, Kiskunfélegyházi Pedagógus Nyugdíjas Klub, Kiskunfélegyházi Vöröskeresztes Nyugdíjas Klub, Kiskunfélegyházi Népdalkör, Bugaci Nyugdíjas Klub, Fülöpjakab Őszidő Klub, Jászszentlászlói Nyugdíjas Klub, Kunszállási Arany Alkony Nyugdíjas Klub, Városföldi Nyugdíjas Klub.
                             

Kövessen minket a Facebookon is!