Kitekintő 2022. június 26. 16:00 Forrás: MTI

Lovagkeresztet kapott a 96 éves David Attenborough

Lovagkeresztet kapott a 96 éves David Attenborough
Királyi kitüntetést kapott David Attenborough a walesi hercegtől a televíziózás, a műsorkészítés és a természetvédelem területén tett szolgálataiért.

Borítókép: Wikimedia


Fotó: The Royal Family Twitter-oldala

Károly herceg a windsori kastélyban június elején tartott ceremónián adta át a kitüntetést a 96 éves természettudósnak, írta a BBC hírportálja. Legújabb kitüntetése, a Szent Mihály és Szent György Rend nagy lovagkeresztje még rangosabb elismerés, amelyet a természet világáról szóló, nemrégiben készült dokumentumfilmjei, valamint a klímaváltozás elleni harca elismeréséül ítélték oda neki.

A népszerű brit televíziós személyiség – többek között a Bolygónk, a Föld vagy Az óceán mélyén készítője – látható volt a Buckingham-palota előtt tartott koncert egy részében, amellyel II. Erzsébet királynő platinajubileumát ünnepelték. Egy Attenborough-ról készült klipet vetítettek a palotára, a cambridge-i herceg pedig felhívta a figyelmet a "látnok környezetvédők" munkájára.

Sir David Attenborough mellett Gary Lightbody, a Snow Patrol énekese is átvehette a Brit Birodalom Rendje kitüntetést zenei munkásságáért és észak-írországi karitatív tevékenységéért, Toby Jones színész pedig a dráma területén elért eredményeiért kapta meg az elismerést.
           

Kövessen minket a Facebookon is!