Kunszállás 2022. augusztus 25. 10:00

Hamarosan új bölcsődébe járhatnak a gyerekek Kunszálláson

Hamarosan új bölcsődébe járhatnak a gyerekek Kunszálláson
Szeptember 3-án adják át Mosolyvár Bölcsődét a településen.

Borítókép: Shutterstock-illusztráció

A Falvak Éjszakája programsorozat keretében szeptember 3-án, szombaton délelőtt 10 órakor adják át a község új intézményét, a Mosolyvár Bölcsődét Kunszálláson – adta hírül közösségi oldalán Almási Roland Márk polgármester, amelyről a megyei hírportál is értesült. Tájékoztatójából kiderül, hogy gőzerővel készülnek a bölcsőde nyitására. A napokban befejezik teljes telekszélességben a térkő burkolatú parkolót, alakul a kerítés a frontoldalon és a hátsó udvarban, valamint elkezdődött a bölcsődei és az óvodai nagycsoport részére a mintegy 600 négyzetméternyi játszóudvar kialakítása is. Hamarosan az épület belső berendezése is befejeződik és minden a helyére kerül – írja a polgármester. 


Fotó: Kunszállás Község Önkormányzata

Arról is beszámol, hogy mindeközben zajlik a bölcsőde megnyitásához szükséges engedélyezési eljárás, egyrészt az építési hatóság által, másrészt az intézmény létrehozása az illetékes hivatal részéről. A tempó meglehetősen feszített, sajnos vannak olyan körülmények, történések amelyek nem minden esetben egyeznek a település szándékával, így az előzetes tervek ellenére sajnos a szeptember elejei indulásról le kell mondani – olvasható a polgármesteri közleményben.


Fotó: Kunszállás Község Önkormányzata

– Noha maga az épület és annak berendezése alkalmas lenne az indulásra, az engedélyezési eljárás biztosan elhúzódik, hiszen meglehetősen komplex egy ilyen intézménynek az engedélyezési folyamata, számos előírásnak kell megfelelnünk. Néhány helyszíni szemlén már túl vagyunk, eddig nem szembesültünk nagyobb problémákkal – fogalmaz a polgármester. Azt is írja, hogy jelen állás szerint október elsején vagy november elsején nyithat meg a bölcsőde. Mindezek ellenére az ünnepélyes átadást jövő hét szombaton mindenképp megtartják. 
                      

Kövessen minket a Facebookon is!