Kunszállás 2022. augusztus 31. 10:00

Ünnepel Kunszállás a hétvégén

Képgaléria
Ünnepel Kunszállás a hétvégén
Falvak Éjszakája és XXIII. Főzőverseny lesz Kunszálláson, a hétvégén. Kunszállás Község Önkormányzata, a Nagycsaládosok Kunszállási Egyesülete, a Csűrcsavaró Néptánc Egyesület és Pál László szervezők három napos eseményt valósítanak meg szeptember 2-3-4-én, a településen. Fülöpjakabbal, Jakabszállással és Orgovánnyal karöltve szervezik meg a Falvak Éjszakája rendezvénysorozatot, immáron több éve.

Szeptember 2-án, pénteken 18 órakor a Bakator zenekar koncertjével veszi kezdetét a program, ami után táncház várja az érdeklődőket a Csűrcsavaró Néptánc Egyesülettel.

Almási Roland Márk polgármester megkeresésünkre elárulta, hogy egy régi álom és egy polgármesteri ígéret válik valóra, amikor a településen, egyedülálló módon átadják a Mosolyvár Bölcsődét szeptember 3-án, szombaton 10 órakor. Hozzátette: nagy büszkeség ez számára és az is, hogy Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke és dr. Mák Kornél alelnök is elfogadta a meghívásukat az ünnepségre. A komplexumról elmondta, hogy egy mini bölcsődéről van szó, amelynek a maximális kapacitása 8 fő. Az engedélyezési eljárás közepén járnak, hamarosan megkapják a működési engedélyt. Reményei szerint október 1. vagy november 1. lehet az indulás dátuma. Az alapinfrastruktúrát úgy alakították ki, hogy amennyiben a későbbiekben szükség lesz bővítésre, akkor az eddigiekhez egy újabb 8 fős csoportszoba hozzáépítése lehetséges.

A szombati programok 13 órakor megnyitóval folyatatódnak és ünnepélyes tűzgyújtása is ekkor lesz az induló főzőversenynek. Hosszú múltra tekint vissza ez az esemény is Kunszálláson. Idén 23. alkalommal gyullad meg a láng a bográcsok alatt, Pál László vezényelte le az első versenyt is, bár akkor még a környékbeli kis utcák adták a helyszínt. A szervezőtől megtudtuk, hogy a legelső megmérettetésen 11 csapat nevezett, de volt már olyan év az elmúlt 22 alatt, amikor rekordszámú jelentkező volt, akkor 76 csapat vett részt a versenyen. Az elmúlt 22 alkalomból egyszer kellett az eső miatt egy héttel később megrendezni a versenyt és egyszer a vírus miatt elmaradt a rendezvény. Pál László ismertette, hogy az idei nevezők száma egyelőre 29, de szeptember 1-jéig még nyitva áll a lehetőség a főzni vágyók előtt. A választható kategóriák: pörkölt, egytálétel vagy sültek. Megtudtuk, hogy a sok helyi csapat mellett vannak más településről, városból érkező vendégek, sokan visszatérői évről-évre az eseménynek. Vannak gigantikus létszámú csapatok is: ők 40 fővel érkeznek és általános iskolai osztályokat is találunk a nevezettek között.

A szombati nap folytatásaként a gyermekek örömére a színpadon köszönthetjük majd a Kacagó Bábszínházat, lesz Csimota zenekar és interaktív kutyás bemutató is. Fellép Jimmy és Nika, a Lakiteleki Tűzoltózenekar, 18 órakor pedig a Muzsikás együttes és Petrás Mária koncertjére kerül sor. 19 órakor főzőverseny eredményhirdetés, majd 19:30-kor a színpadon a Bugaci Tanyaszínház. Előadásuk címe: Páros élet. A napot zenés mulatság zárja Géró Gáborral.

Szeptember 4-én, vasárnap is várják az érdeklődőket: 8 órától tanévnyitó szentmise lesz a Kunszállásiakért, majd 10 órakor kerékpáros túra indul a Radnai térről.

Almási Roland Márk végezetül büszkén hozzátette: a kecskeméti Hírös Hét Fesztiválon is képviselte magát Kunszállás, ahol a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat különdíját vehette át a település.

Z. A.

Kövessen minket a Facebookon is!