Helyi hírek 2022. szeptember 9. 10:00

Október közepére elkészülhet a Korona utca felújítása

Október közepére elkészülhet a Korona utca felújítása
Várhatólag október közepéig befejeződik a Korona utca felújítása. A projekt részeként valósult meg az 5-ös főúton az új buszöböl is, amit már birtokba vettek a közlekedők.

Borítókép és további fotók: V. B. 




Jelenleg is folynak az építési munkálatok a Korona utcán. Az útpályaszerkezet és a parkolók térkövezése nyolccentiméteres betonkő elemekkel történik. A feladat befejezése után a járdák térburkolása következik, amit – körülbelül október elejétől – a növénytelepítési munkák követnek – mondta el a beruházás jelenlegi állásáról Csányi József polgármester.



Mint arról már többször beszámoltunk, a felújítás során megtörténik a burkolat teljes cseréje, úgymond „faltól falig”. A projektben több mint 1100 négyzetméter útpálya és majdnem 800 négyzetméter járdafelület újul meg. A 83 folyóméteres útszakasz mellett a parkolók és zöldfelületek is újjászületnek.



A beruházás érinti a Kazinczy és a Dr. Holló Lajos utcai járdacsatlakozásokat is. Az 5-ös főútra véglegesen áthelyezték a korábban a Korona utcában található buszmegállót, ami már be is tölti funkcióját.



A munkálatok várható befejezése október 16-a, de az időjárási körülmények és a piacot jellemző anyaghiány ezen még módosíthat.

V. B.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!