Közélet 2014. november 14. 11:50 Forrás: baon.hu

Kecskemét: Az Ipoly utcába kerül a vidékfejlesztési államtitkárság

Kecskemét: Az Ipoly utcába kerül a vidékfejlesztési államtitkárság
A Miniszterelnökségnek ingyenes használatába adja az önkormányzat az Ipoly utcai inkubátorházat a vidékfejlesztési államtitkárság működésére – döntött tegnapi ülésén a kecskeméti képviselő-testület.









A korábbi elképzelések szerint az államtitkárság a már megszűnt Lórántffy utcai csecsemőotthonban kapott volna helyet. Az épület állagának felmérése után azonban kiderült, hogy a szükséges átalakításokkal járó költségek – több mint 300 millió forint – túl magasak lennének. Emiatt az a döntés született, hogy egy korábban is irodaként működő épületbe teszik át az államtitkárság székhelyét.

A kormány november 5-ei ülésén egyetértett, hogy az inkubátorház legyen ez az ingatlan. A 763 négyzetméteres épületet eddig az Bács-Kiskun Megyei Angol-Magyar Kisvállalkozási Alapítvány használta. Most itt átalakítások következnek: 15 millió forint értékben gipszkartonoznak, válaszfalakat bontanak ki, ajtókat helyeznek be, padlót burkolnak, festenek, vizesblokkokat alakítanak át. A költségeket a Miniszterelnökség állja. Az inkubátorház az Ipoly utca felőli kisebb épületbe költözik, az alapítvány ezt közösen használhatja majd az államtitkársággal, akárcsak az itt lévő parkolót is.

Az LMP-s Falusi Norbert a téma kapcsán kijelentette: az inkubátorház sorsa szimbolikus kérdés, hiszen annak idején azzal a céllal indult el, hogy kis- és középvállalkozásoknak nyújtson segítséget. Felvetette: megvizsgálta-e az önkormányzat, hogy az épületet nem tudnák-e hasznosítani fiatal vállalkozók. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester válaszában elmondta: a 2007-13 közötti pályázati lehetőségeknek köszönhetően még három másik inkubátorház kezdte meg működését Kecskeméten, a főiskola hasonló céllal alakította ki a Tudósházat Homokbányán, így ez a piac telített, a fiatal vállalkozók közül pedig sokan kaptak vissza nem térítendő támogatást.

Fotó: baon.hu

 

Kövessen minket a Facebookon is!