Kunszállás 2022. szeptember 15. 14:00

102. születésnapját ünnepli Ágnes néni Kunszálláson

Képgaléria
102. születésnapját ünnepli Ágnes néni Kunszálláson
Hálaadó szentmise keretében köszöntötték szeptember 14-én Ferenczi Józsefné Ágnes nénit a kunszállási katolikus templomban, aki 1920. szeptember 14-én, 102 évvel ezelőtt született, ezzel ő a település egyik legidősebb lakosa.

Dr. Juhos Imre plébános szentbeszédében Jézus evangéliumi szavait idézte: „Aki benne hisz, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” Az Úr kegyelméből Ferenczi Józsefné Ágnes néni immár 102. éve hisz Istenben, megvallja hitét napról napra. Mióta a plébános ismeri Ágnes nénit, mindig úgy találkozik vele, hogy vagy a kezében, vagy a közelében van a rózsafüzér, ami a hit, a megváltás jele. Mindez érdekes találkozási pont azzal, hogy Ágnes néni születésnapja éppen a Szent Kereszt felmagasztalása ünnepére esik.

Ferenczi Józsefné Ágnes néni nem az egyetlen 102 esztendős kort megélt szépkorú Kunszálláson. Július közepén ugyancsak a katolikus templomban köszöntötték Ficsór Mihályné Erzsike nénit 102. születésnapján. Mindkettejük számára fontos volt, hogy Isten házban adjanak hálát életükért a teremtőnek.

A szentmise végén az egyházközség nevében dr. Juhos Imre plébános, illetve Kunszállás Község Önkormányzata képviseletében Almási Roland Márk polgármester virágcsokorral köszöntötte Ágnes nénit.
           

Kövessen minket a Facebookon is!