Helyi hírek 2022. szeptember 23. 15:00

Történelmi Íjász OB a Koppányok szemével

Képgaléria
Történelmi Íjász OB a Koppányok szemével
A festői környezetben lévő Sárospataki Rákóczi várban és környezetében rendezte meg a 2022-es Történelmi Íjász Országos Bajnokságot a Magyar Íjász Szövetség. A kétnapos verseny szeptember 17-én kezdődött mintegy 200 indulóval. Az eseményt Aros János, Sárospatak város polgármestere nyitotta meg, majd dr. Tamás Edit, a Rákóczi múzeum igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Ezen a napon dőlt el, ki jut be a másnapi, vasárnapi, tízkategóriás döntőkbe és a csapatdöntőbe.

A Turul Koppányok közül Zoboki Csenge, Bicskeiné Csányi Mária, Szólya Imre, Szeibert Imre, Balanyi Sándor, Kövecses Zsuzsanna, Tamáskovics Gyula, mint versenyző, Bicskei István, Bicskei Rezső, Dongó Anita és Keserű Szilvia, mint kisegítő személyzet, Kis Mónika, mint irodai munkatárs, Dinnyés Gyula pedig bírói szerepben vett részt az eseményen.

A kiválóan megszervezett versenyt segítette az időjárás szépsége, a vár adta helyszín történelmi hűsége és a jól kitűzött pálya nehézsége is. A Koppány íjászok remekül megállták a helyüket.


– A döntőbe Bicskeiné Csányi Mária jutott, ahol némi izgalommal tűzdelve a modern pusztai íj kategóriában az ötödik helyet szerezte meg. Ugyanebben a kategóriában Kövecses Zsuzsanna nyolcadik lett.

Zoboki Csenge kategóriájában nem volt ki a döntőhöz szükséges létszám, így ő a szombati eredménye alapján vadászíjával az első helyen zárta a versenyt.

Történelmi kategóriában izgulhattunk még a két Imréért. A legnépesebb kategóriában Szólya Imre 472 ponttal a 19., míg Szeibert Imre 437 ponttal a 25. helyen zárta a napot.

Vadászreflex íjjal a senorok közt Tamáskovics Gyula a hetedik lett.

Szintén vadász kategóriában a felnőttek közt Balanyi Sándor volt érdekelt a Koppányok közül, aki remek versenyzéssel a 10. helyet szerezte meg.

2. osztályú íjász minősítést Bicskeiné Csányi Mária, míg 3. osztályú minősítést Zoboki Csenge és Szólya Imre
szerzett.

Összegezve: A pandémia és a háború hatása észlelhető volt a kvalifikáló létszámban, de itt-ott az eredményekben is. Beszélgetve más csapatokkal, náluk is, de a Koppányoknál is bizony a korábbiakhoz mérten kissé hátrébb került az íjászat, de van honnan fejlődni. Fárasztó hétvégén vagyunk túl, úgy a versenyzők, mint az irodai, bírói feladatot ellátók. Ugyanis az utóbbiaknak 3 napos kemény társadalmi munka volt, de azért jutott idő a Koppányokkal a késő estig tartó csapatépítő beszélgetésre is. A táj adta szépségeket többen is kisebb kirándulásokkal tudták fűszerezni.

Dinnyés Gyula
Koppány íjász
                 

Kövessen minket a Facebookon is!