Fülöpjakab 2022. október 4. 10:00

Tele volt a Teleház Fülöpjakabon

Képgaléria
Tele volt a Teleház Fülöpjakabon
Zsúfolásig megtelt a Teleház Fülöpjakabon október 2-án, vasárnap. A Falvak Éjszakája programsorozat idei zárónapján kiállításmegnyitóra és filmpremierre érkeztek a településen élők.

15 órakor Katona Attila, Otthonunk ezer színe című fotókiállításának megnyitója volt, ahol az alkotó eddigi munkáit nézhette meg a közönség. Kovács Márta, a Teleház vezetője köszöntő beszédében elmondta, hogy ennek a kiállításnak minden apró részlete, minden szeglete Attila és felesége keze munkáját dicséri. – Ha megnézitek a kiállítást a falon, akkor ezek mi vagyunk. Ilyen Fülöpjakab. Ilyen a mi erdőnk, a gyermekeink, a naplementénk, a hobbi, a család minden rólunk szól.

Katona Attila elmondta, hogy nagy örömmel látta, hogy ilyen sokan kíváncsiak a kiállítására és bár tényleg nagy érdeklődést tapasztalt, nem tervez újabb fotókiállítást. Úgy véli, az álma máris megvalósult. Fülöpjakabon tervezi a jövőjét: – Ezekkel az emberekkel szeretném továbbra is körbevenni magam és jó érzés, hogy számíthatok rájuk. Végezetül szeretném megköszönni a feleségem támogatását és segítségét, hiszen mindezt nélküle nem tudtam volna elérni – mondta el lapunknak.

16 órakor filmpremierrel folytatódott a program: Híres ember a szomszédom címmel saját dokumentumfilmet alkottak meg néhány hónap leforgása alatt. Teljesen amatőr anyagról van szó, amin nem is szeretnének változtatni. – Nem tudom, hogy milyen világ köszönt majd ránk, de amíg ilyenek a szomszédjaink, addig nincs mitől tartanunk – mondta Kovács Márta. Hozzátette: – Azt szeretnénk, hogy lássátok, hogy a házakban, az ajtók mögött milyen csodalelkek vannak.

Megtudtuk, hogy a szereplők nagyon közreműködőek voltak, nagyszerű élményekkel gazdagodtak a forgatás alatt mindannyian. Márta elárulta, hogy a sofőr, a világító, a kameraman, a serpa, valamint az, aki mindig, minden apró részletre figyelt, az Bodor Sándor polgármester volt, akinek a film elkészültét nagymértékben köszönhetik. Az ünnepségen átnyújtottak a településvezetőnek egy Oscar-szobor másolatot, amelyen az állt: Fontos vagy nekünk!

A beszédek után megkezdődött a filmvetítés, amit hol könnyezve, hol nevetve kísért figyelemmel a közönség. A végén hatalmas tapssal jutalmazták az alkotást. Bodor Sándor polgármester az esemény után elárulta, hogy bár most még kicsinek bizonyult a Teleház ennyi érdeklődő embernek, de hamarosan egy pályázat segítségével egy másfélszer akkora épület kap majd helyet mellette, ahol további kiállításokat tudnak majd szervezni és további filmbemutatókat tudnak majd tartani. Elárulta, hogy lesz folytatás Fülöpjakab filmjének, hiszen vannak még olyan emberek a településen, akiket szeretnének megszólítani.

Z. A.
                 

Kövessen minket a Facebookon is!