Közélet 2014. november 17. 16:20 Forrás: keol.hu

Üdülési joggal trükköztek

Üdülési joggal trükköztek
Több mint 400 embert csapott be egy üdülési joggal üzletelő cég. A károsultak között nagy számban vannak Bács-Kiskun megyeiek is – közölte dr. Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.

A Dunakeszi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy nővel és két férfival szemben, akik üdülési jog értékesítése ürügyén csaltak ki pénzt, több mint 400 embertől.




A százhalombattai és budapesti vádlottak 2011. és 2013 augusztusa közötti időben cégük nevében vezetékes vagy mobiltelefonon az ország számtalan pontján élő, olyan embereket hívtak fel, akiknek üdülési joguk volt. 412 embernek nyomban telefonon, vagy különböző szállodákban szervezett előadások keretében színlelt ajánlatot tettek arra, hogy értékesítik az üdülési jogukat.

Kétféle módszerük volt: vagy azt állítottak, hogy lehetőség nyílt arra, hogy az üdülési jogot külföldi vevők számára igen kecsegtető összegekért értékesítsék, amit cégük elintéz, ha az üdülési jog tulajdonosa 30.000-295.000 forint regisztrációs vagy ügyintézési díjnak nevezett összeget befizet a cég számlájára. A másik módszer szerint a cég által kibocsátott klubkártya 90.000-150.000 forintért történő megvásárlása ellenében a vevők számára belföldi és külföldi szállodákban kedvezményes üdülési lehetőséget biztosítanak, valamint az üdülési jog kedvező értékesítésében is közreműködnek.

Ajánlatuk komolyságának alátámasztására megbízási, bizományosi szerződéseket is készítettek, a befizetendő összegekről előre számlát állítottak ki. Miután azonban a sértettek a kért összegeket befizették, a vádlottak a cég nevében megadott telefonszámokon és e-mail címeken elérhetetlenné váltak, pénzükért cserébe a sértettek semmilyen szolgáltatást nem kaptak. Az átutalt összegeket senki sem kapta vissza.

A Dunakeszi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével és üzletszerűen elkövetett csalás vétségével vádolja a vádlottakat.

Fotó: illusztráció

 

Kövessen minket a Facebookon is!