Helyi hírek 2022. november 9. 14:00

Betűbölcsi: Az inzulinrezisztencia laboratóriumi vizsgálatai

Képgaléria
Betűbölcsi: Az inzulinrezisztencia laboratóriumi vizsgálatai
Péterné Holló Klaudia labordiagnosztikai szolgáltató, a Tesztpont Félegyháza tulajdonosa az inzulinrezisztencia laboratóriumi vizsgálatairól tartott előadást a november 8-i Betűbölcsi elnevezésű programon.

A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár eseményén a szakember elmondta, hogy az inzulinrezisztencia témaköre sokunkat érinthet, akár már a serdülő kortól kezdve. Klaudia kihangsúlyozta, hogy ez nem egy betegség, hanem egy állapot, ami kezelés nélkül komoly egészségügyi gondokat is
okozhat, mint a későbbi cukorbetegség, vagy meddőség. Számos bizonytalan tünet utalhat rá, például a diéta ellenére tapasztalható hízás, jojó-effektus, szőrösödés, menstruációs zavarok, ciklus- és bőr problémák. Ezeknek a szimptómáknak a megjelenése mindenképpen orvosi tanácskozást kíván.

Az inzulinrezisztencia kezelése legenyhébb esetben életmódváltást vonhat maga után, de előfordulhat gyógyszeres kiegészítés is. A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy az egészséges táplálkozással, mozgásban gazdag életvitellel csökkenthetjük a kialakulás kockázatát.

V. B.
                                  

Kövessen minket a Facebookon is!