Helyi hírek 2022. november 14. 10:00

Felújították a Református Templomot

Képgaléria
Felújították a Református Templomot
18 millió forintból újult meg a félegyházi Református Templom: a külső homlokzati díszek, a kémény és a párkányzatok javítása mellett, kicserélték a nyílászárókat, a térkőburkolatot és akadálymentesítették az épületet. A munkálatokat a teljes külső festés és a fafelületek mázolása zárta. A november 12-i hálaadó istentiszteletet követően Csányi József polgármester oklevéllel ismerte el Hatvani Zsófia lelkipásztor 25 éves szolgálatát.

A templom külső felújítási munkálataira vonatkozó vállalkozói szerződést idén márciusban kötötték meg, ezt követően kezdték meg a kivitelezési munkákat. A felújítás során kijavították a külső homlokzat díszeit és a vakolatot, felújították és pótolták a megsüllyedt térkőburkolatot. A párkányzatokat kicserélték, a kémény körüli problémákat megszüntették. A legnagyobb munkálatokat az asztalos szerkezetek cseréje jelentette, az összes nyílászárót kicserélték és motoros nyitási lehetőséggel szerelték fel a szellőztetés érdekében. A huzatos ajtókat újragyártották, a főbejáratot automata küszöbbel látták el, így akadálymentessé vált a közlekedés. A munkálatokat a teljes külső festés és a fafelületek mázolása zárta augusztus 31-én. Az eredeti 15 millió forintos pályázati forrást a város vezetése 1 millió, a gyülekezet tagjai 2 millió forinttal egészítették ki – tudtuk meg Palotás Erikától.

A megszépült templomot hálaadó istentiszteleten köszönték meg, amelyet Bán Béla, a Bács-Kiskunsági Egyházmegye esperese mutatott be. Gitáros-énekes dicsőítésekkel közreműködött Lizik-Varga Katica. Az istentiszteletet követően Hatvani Zsófia lelkipásztort köszöntötték 25 éves szolgálata alkalmából.

– Amikor a néhai Damásdi Dénes lelkipásztor bemutatott egy mosolygós, kedves segédlelkésznek, még fogalmam sem lehetett arról, hogy ma gondnokként köszönthetem Hatvani Zsófia lelkipásztort, aki 25 éve végzi elhivatott, önzetlen szolgálatát a Kiskunfélegyházi Református-Evangélikus Gyülekezetben. Negyedszázada alakítja és építi ezt a kis közösséget, de mosolya, kedvessége, elhivatottsága mit sem változott a magunk mögött hagyott 25 év alatt – fogalmazott Rosta Ferenc alpolgármester, a gyülekezet gondnoka, majd a presbitérium és a gyülekezet nevében átadta ajándékát.

Kiskunfélegyháza város nevében Csányi József polgármester oklevéllel ismerte el Hatvani Zsófia lelkipásztor szolgálatát. – Az ember életében számos fontos döntés van, de az egyik legfontosabb az, amikor hivatást választ. Nem mindegy ugyanis, hogy az ember munkát, vagy hivatást választ, hiszen aki munkát választ, minden nap elfárad, de aki hivatást választ, az soha életében egyetlen napot sem dolgozik. A munkája iránti szeretet és elhivatottság meghozza annak gyümölcsét, hogy azt csinálhatja egész életében, amit szeret. Hatvani Zsófia pont ilyen, ő hivatást választott magának. Az idő szárnyakat kapott az elmúlt 25 évben, és úgy repült el mellettünk, Zsófia gondoskodásával, hogy észre sem vettük – köszönte meg a lelkipásztor munkáját.

G. E.

Fotó: Fantoly Márton

Kövessen minket a Facebookon is!