Helyi hírek 2022. november 14. 12:00

Pályaorientációs napot tartott a Platán

Képgaléria
Pályaorientációs napot tartott a Platán
November 10-én délelőtt a helyi középiskolák színes bemutató standjaitól vált nyüzsgővé a Platán Utcai Általános Iskola.

Hagyományaiknak megfelelően meghívták a félegyházi középfokú intézményeket, akik most is igazán kitettek magukért. Az iskolák és szakmák képviselőiként megjelent számos vezető pedagógus, szakoktató, mester és sok tanuló, hogy bemutassák, közelebb vigyék a tanulókhoz az egyes foglalkozások sajátosságait, illetve a középiskolák tagozatainak, szakmacsoportjainak kínálatát. A platános gyerekek nagy lelkesedéssel vettek rész a börzén. Számos eszközt is kipróbálhattak, amit nagyon élveztek.

Este 5 órakor került sor a pályaválasztási szülői fórumra, amelyen a középiskolák vezetői, pályaválasztási felelősei mutatták be intézményeiket a 8. évfolyamos tanulóknak és szüleiknek.

Az alsós tanulóknak is rendhagyó volt ez a nap, kisfilmeket néztek egyes érdekes szakmákról, majd kézműveskedtek, rajzoltak a látottakkal kapcsolatban. Délután a méhészkedésről és a méhek jelentőségéről hallgattak meg egy értékes interaktív előadást. Igazán tartalmasan telt a tanítás nélküli munkanap a Platánban.

                    

Kövessen minket a Facebookon is!