Helyi hírek 2022. november 15. 10:45

Új járdák, javuló közvilágítás Gyenes Attila körzetében

Képgaléria
Új járdák, javuló közvilágítás Gyenes Attila körzetében
Lakossági fórumot tartott Gyenes Attila, a 3-as választókörzet önkormányzati képviselője november 14-én, hétfőn. A Dózsa György Általános Iskolában megrendezett kötetlen hangulatú eseményen jelen volt Csányi József polgármester, dr. Faragó Zsolt jegyző, Sipos Róbert, a városüzemeltetési és közterület-felügyeleti csoport munkatársa, dr. Ónodi Izabella önkormányzati képviselő és a körzet lakói.

Gyenes Attila önkormányzati képviselő beszámolójában összefoglalta a körzetben idén megvalósult, vagy folyamatban lévő fejlesztéseket. Beszélt a járdaépítésekről és a közvilágítás-fejlesztésről, a folytatásról pedig elmondta, hogy a felmerült igények alapján további lámpatesteket fognak felszerelni többek között a Dózsa György utca elején. A körzetet érintő kátyúzási munkák egyebek mellett a Szegedi út, a Gábor Áron és a Deák Ferenc utcákat érintették, a javítás megtörtént, vagy folyamatban van. Az aktualitások között szó esett az elszáradt falevelek elszállításáról a közterületeken, a fakivágásokról és egyéb, a lakosok által jelzett feladatokról.

A képviselő kitért arra, hogy a körzetében több oktatási intézmény van a bölcsődétől a középiskoláig, és ezek – köszönhetően az önkormányzat előrelátásának – a korábbi évek fejlesztései nyomán napelemes rendszerrel rendelkeznek. Ennek előnyei – fogalmazott – a jelenlegi energiaárak mellett felmérhetetlenek. A körzetet érintő eredmények között szó esett többek között a parkolóhelyek bővítéséről és a Kossuth ABC mögötti hulladékszigetnél telepített kamerarendszerről. Ezek létjogosultságát igazolták a változások.

Csányi József polgármester a képviselői beszámolót a várost érintő körülményekkel, a közelmúlt eredményeivel és az aktuális kihívásokkal egészítette ki. Ennek kapcsán tájékoztatta a jelenlévőket az energiaválság miatt szükséges változásokról, és beszámolt a városban működő, összesen 160 darab térfigyelő kamerából álló rendszer köz- és közlekedésbiztonságra gyakorolt hatásairól is. A városvezető beszélt a körzeten kívüli, de az ott élőket is érintő nagyobb horderejű fejlesztések részleteiről, így például a Holló-ház homlokzatának megújításáról, a Móravárosban épülő bölcsődéről, vagy a Vasas-pálya helyén létesülő korszerű sporttelepről. Végezetül tájékoztatást adott az adventi időszak városi eseményeiről, kiemelve, hogy a korábbi évekhez képest szerényebb mértékben, de idén is lesz ünnepi díszvilágítás Félegyházán. A városrészt is érintő fejlesztések között kiemelte a Vasas-pálya felújítását és a Kossuth utca mindkét oldalának megszépítését az Ady Endre és a Dózsa György utcák közötti szakaszon, hangsúlyozva, hogy ezeknek a projekteknek a pályázati forrásból elnyert bekerülési költsége már a város folyószámláján van.  

A beszámolók után a fórumon megjelent lakosok fogalmazták meg észrevételeiket, tették fel kérdéseiket. Ezek között felmerültek a közterületeket, játszótereket, a közlekedésbiztonságot érintő kérések, javaslatok, és volt, aki személyes problémája megoldásához kért tanácsot, segítséget. Kérdésként merült fel a Kiskunfélegyházát Kecskeméttel összekötő kerékpárút megépítésének esélye, aminek kapcsán elhangzott, hogy ennek a tervét tartalmazza a Fürdőszálló és a strand felújításának részleteit is magában foglaló turisztikai előtanulmány, ami készen várja a megfelelő pályázat kiírását.

A lakossági fórumon felmerült, további intézkedéseket igénylő kérések, problémák megoldása érdekében az önkormányzat illetékes munkatársai megteszik a szükséges lépéseket, és az eredményről tájékoztatják az érintetteket.

T. T., V. B. 

Fotó: Fantoly Márton
                      

Kövessen minket a Facebookon is!