Helyi hírek 2022. november 17. 09:00

Roma közmeghallgatást tartottak

Képgaléria
Roma közmeghallgatást tartottak
A Roma Nemzetiségi Önkormányzat tartott közmeghallgatást a városháza tárgyalójában november 15-én, kedden. Az eseményen – ahol közérdekű kérdéseket lehetett feltenni Buza Flórián elnöknek, valamint Csányi József polgármesternek – népes számú érdeklődő jelent meg.

A megbeszélésen formális döntés született a Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2022. évi költségvetésének módosítása tárgyában. Erre azért volt szükség, mert a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatósághoz korábban beadott nemzetiségi kulturális pályázat elbírálása megtörtént, a kért összeg kifizetésre vár. Ígéretet kaptak arra, hogy a folyósításra hamarosan sor kerül, ugyanis a támogatást még az idén fel kell használni az általuk szokásosan megszervezett Lecsófőző Fesztiválra. A döntés ennek az összegnek az idei költségvetésbe való beépítéséről szólt.

A résztvevők az Alpári út 1. szám alatti önkormányzati bérlakások tervezett felújításáról és a Délibáb utcában található magántulajdonú, életveszélyes ingatlanról érdeklődtek, ahol rendszeres az illegális szemételhelyezés. A városvezetés biztosította az utcában lakókat, hogy a hulladékot rövidesen elszállítják.

– A szóban forgó ingatlan egy ikerház, aminek tulajdonosai évek óta ellentétben állnak egymással. Az épületben kettő – jelenleg lakatlan – lakóhely található. Az egyik ikerépületi részben bekövetkezett állagromlás kihatással van az ingatlan másik felére is, ami ebből következően hasznavehetetlen és eladhatatlan. Rengeteg anyagi ráfordítással lehetne megmenteni, de a tulajdonosok nem rendelkeznek ehhez kellő anyagi tőkével. Az elhagyatottságot még tetőzi az is, hogy a környékben élők ide rakják le illegálisan a zöldhulladékot és egyéb felesleges dolgaikat – egészítette ki az információkat Szabó Elisabeth, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettese.

A polgármester az Alpári út kapcsán elmondta, hogy a 2017-ben benyújtott pályázat hosszúra nyúlt elbírálása alatt bekövetkezett építőipari árak emelkedése lehetetlenné tette a projekt megvalósítását. Reményei szerint az új EU-s költségvetési ciklusban a fejlesztés megvalósítható lesz.

V. B.
               

Kövessen minket a Facebookon is!