Helyi hírek 2022. november 16. 12:00

Futópólókra kerülnek a legszebb rajzok

Képgaléria
Futópólókra kerülnek a legszebb rajzok
Mint már korábban hírt adtunk róla, hogy a Jogging Plusz Sportegyesület, a Rollsped Kft. és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdetett óvodás korú gyermekek részére azzal a céllal, hogy a 9 legjobbnak ítélt alkotás az idei, XXXI. Jótékonysági Jogging Plusz Szilveszteri Futás – Rollsped futam első 600 nevezőjének ajándék pólóját díszítse. Természetesen a többiek munkája sem marad a fiókban: azokat egy, a főtéren megtekinthető kiállításon mutatják majd be a nagyközönségnek. A beérkezett munkákat Rosta Ferenc alpolgármester vezetésével egy öttagú zsűri bírálta el.

A november 15-én megrendezett sajtótájékoztatón elmondták, hogy száznál több pályamunka érkezett a felhívásra, amelyeknek témája főként a madárvilág, az őszi erdő és játszótéri élet volt. Az A/4-es méretű képek zsírkrétával, festékkel, filctollal, vagy ceruzával készültek. Az eseményen Csernus Krisztina, a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda intézményvezetője is jelen volt, hogy elmondja: a tavalyi jótékonysági versenyen befolyt összeg maradéktalanul a félegyházi óvodásokat szolgálta.

– A szilveszteri futás nevezési összegét néhány éve a helyi óvodák javára ajánlják fel a szervezők. A tavalyi verseny bevételéből sporteszközöket – így futóbiciklit, rollert, tornaeszköz kiegészítőket – vettünk, valamint a gyerekek kézmozgását fejlesztő finommotorikai felszerelésekre is futotta.

V. B.

 

Kövessen minket a Facebookon is!