Helyi hírek 2022. november 18. 16:00

Akár egy kilogramm liszttel is segíthetünk rászorulókon

Akár egy kilogramm liszttel is segíthetünk rászorulókon
Idén is elindította karácsonyi jótékonysági akcióját a Torony ABC vezetője Bajzák-Csikós Ágnes, aki 2022-ben is Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának segítségével gyűjt. Az adományok kiszállításában a polgármesteri hivatal Szociális és Közfoglalkoztatási Osztály munkatársai, a KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény valamint a Mezei Őrszolgálat munkatársai vesznek részt idén is – tudtuk meg Bajzák Andreától, az önkormányzat ifjúsági referensétől.

A korábbi évekhez hasonlóan tartósélelmiszer-gyűjtés indul el ebben az időszakban a rászoruló családoknak, ezt kiegészítik bútorok, ruhák adományozásával, valamint most kihelyezett perselyek, dobozok is rendelkezésre állnak majd, ahová anyagi juttatást helyezhetnek el az adakozni szándékozók.

– Mindig csak egy élelmiszerrel többet kérünk, hogy vásároljanak, amit azután a Torony ABC-ben elhelyezett gyűjtőkosárba helyezhetnek el a vevők – mondta Bajzák-Csikós Ágnes. Hozzátette: az elmúlt két év akciói bebizonyították, hogy a sok kicsiből, összefogással, milyen nagy segítség születhet. Tavaly még a kiszállítás előtti utolsó órákban is érkeztek adományok, ami nagyon megható volt és jóval az idei bejelentés előtt már többen biztosították őt támogatásukról, amelyek mind azt igazolják, hogy az emberek bíznak bennük és számítanak rájuk. Megtudtuk, hogy terveik szerint idén 50 rászoruló családnak adományoznak, a csomagokat karácsony előtt néhány nappal szállítják ki.

Bajzák Andrea elmondta, hogy az idei adventi időszak gyűjtése komplexebb lesz, mint az előzőek, hiszen továbbra is várják a bútorokat, ruhaneműket a központi konyha udvarán található raktárba, valamint december 9-éig, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár is gyűjt jó minőségű, és jó állapotú gyermekkönyveket és gyermekjátékokat, amelyek szintén egyszerre kerülnek ki a családokhoz. Mindezek mellett Kürtösi Zoltán, a Zolinho Egészségsziget tulajdonosa is folytatja adománygyűjtő akcióját a nehézsorsú gyermekek javára és elöljáróban elárulta azt is, hogy december 6-án, 8 és 16 óra között sütivásárt is szerveznek két beteg kislány javára.

Utóbbi esemény részleteivel hamarosan bővebben foglalkozunk.

Z. A.

                

Kövessen minket a Facebookon is!