Kultúra 2014. február 7. 06:40

Ismerik és szeretik a fiatalok Mórát

Képgaléria
Ismerik és szeretik a fiatalok Mórát
Móra Ferenc-emlékversenyt rendeztek az általános iskolásoknak február 6-án a Constantinum Nevelési Oktatási Intézményben. A versenyre a hat kiskunfélegyházi iskola mellett a tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola diákjai is neveztek. A vetélkedés megnyitóján, a vendéglátó iskola igazgatója, Mindák József elmondta, hogy ezen a napon egy olyan emberre, íróra emlékezünk, akit mindannyian példaképünknek tekinthetünk.

Az emlékversenyre nevező csapatok egy Móra Ferenchez kötődő esszé megírásával jelentkezhettek. Kapus Béláné, a zsűri nevében megfogalmazott értékelésében kifejtette: valamennyi csapat kiválóan teljesített. Amit ennél is fontosabbnak tartott, hogy a fiatalok ismerik az író munkáit, az esszékből kiderült, hogy elfogadták és magukénak tartják az  igazságossághoz, becsületességhez, igazmondáshoz és a szeretet fontosságához ragaszkodó írói gondolatokat. 

A tesztlapok kitöltése, és a feladatok megoldása után kiderült, hogy városunk szülöttének munkásságát legjobban a Constantinum diákjai ismerik. A verseny  második helyezettjei a Platán iskola, a harmadik a József Attila iskola diákjai lettek.

 

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!