Helyi hírek 2022. december 14. 10:00

Nézzen bele! Itt vannak az első „Petőfi-márkás” megyei termékek

Nézzen bele! Itt vannak az első „Petőfi-márkás” megyei termékek
Még karácsony előtt eljut mintegy 200 potenciális partnerhez a fi200 brand első minta termékcsomagja. A Bács-Kiskun megyei márka a helyi termékek és szolgáltatások összefogását és piacra juttatását szolgálja.

Rebarbara chutney a Venyige Tanyáról, savanyított spárga Barta Zsolt kistermelőtől, akácméz a Bercsényi családtól, Hold teakeverék a Bazsalikomos kertből, valamint bio csokoládé gyógygombával Gyöngyösi Sándortól ezek a termékek kerültek bele a fi200 brand első mintacsomagjába, valamint egy ajándékutalvány a hartai Myfarm közösségi kerttől.  

A sor hosszan folytatható lesz, hiszen a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kezdeményezésére megszületett új megyei márka célja, hogy összefogja a minőségi helyi termékeket, segítve a termelőket a marketingben és a piacra jutásban. A 200 éve született Petőfi Sándorra utaló márkanév olyan értékeket hivatott közvetíteni, amelyeket a költő is képviselt: szülőföldünk szeretete, a természetközeliség, a közösségek ereje.

A tervek szerint a fi200 logóval ellátott termékek megyei szállodákban, turisztikai helyszíneken, vendéglátóhelyeken egyaránt elérhetőek lesznek, de cégek és önkormányzatok ajándékcsomagjuk részeként is hasznosíthatják majd ezeket. Az online értékesítés mellett a formálódó márkastratégiában a külföldi piacokra való eljuttatás lehetősége is megfogalmazódik. A Bács-Kiskun megyei védjegy a fogyasztók számára egyaránt biztosítékot jelent majd a minőségre, és arra, hogy a termék a helyi termelők tudását és szorgalmát sűríti magába.

Karácsony előtt mintegy 200 potenciális partnerhez jutnak el a minta termékcsomagok. Aki forgalmazóként vagy termelőként szeretne részese lenni a kezdeményezésnek, az Sipos Sándornál  jelentkezhet, a [email protected] email címen.
                   

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Petőfi-emlékévek