Kultúra 2023. január 16. 08:00

Petőfiről, másként címmel vetélkedőt szervez a Közgé

Petőfiről, másként címmel vetélkedőt szervez a Közgé
Petőfi Sándor költő életét feldolgozó vetélkedőt szervez a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum. A megmérettetésre olyan háromfős általános- és középiskolás csapatok jelentkezést várják, akik Bács-Kiskun vármegyei lak-, vagy tartózkodási címmel rendelkeznek. A szervező intézmény olyan feladatsorokat próbált összeállítani, amiknek megoldásával betekintést kaphatnak a fiatalok a Petrovics-család életébe, Bács-Kiskun vármegye területének reformkori mindennapjaiba, megismerhetik a korabeli vállalkozások működését és az akkori nemzedék örökségét. A vetélkedő regisztrációhoz kötött és három fordulóból fog állni, ami ugyanennyi személyes részvételt jelent majd.

A versenyre január 25-éig lehet regisztrálni az alábbi korcsoportokban:

Első korcsoport: az általános iskolák 7-8. osztályos tanulói

Második korcsoport: a középiskolák 9-13. osztályos tanulói

A jelentkező csapatok január 30-áig küldhetik be a nevezési feladatot, amely a következőkből áll: az első korcsoport számára játékos, kortörténeti ismereteket tartalmazó feladatsor, a második korcsoport számára pedig egy korhű fogalmazás, melyek témája a Petrovics-család vállalkozásaival kapcsolatos. A feladatsorok és a verseny részletes kiírása az alábbi honlapon érhető el: www.petofi200.hu.

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a feladatlapokat minden csapat csak egyszer töltheti ki!



A győzteseket értékes nyereményekkel jutalmazzák, amik a következők:

Az első helyezést elért csapatok 100 ezer értékű nyereményben részesülnek, illetve a modern kori Petőfi Sándort alakító színművész, Bánföldi Szilárd ellátogat a tanév során az iskolájukba. A második helyezett csapatok 50 ezer, a bronzérmes csapatok 25 ezer, a negyedik helyezést elért csapatok 12 ezer forint értékű nyereményt kapnak. A döntős csapatok felkészítő tanárai pedig egy 10 ezer forint értékű könyvutalvánnyal gazdagodnak.

További információ: A www.petofi200.hu internetes lapon, vagy dr. Bánki Horváth Mihálynál, a Közgé igazgatóhelyettesétől kérhető a [email protected] e-mail címen, vagy a 06 70 335 2689-es telefonszámon.

V. B.
                             

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Petőfi-emlékévek