• Kezdőlap
  • Hírek
  • Kultúra
  • Vers- és prózaíró pályázatot hirdetett a Kiskunfélegyházi Irodalmi Alapítvány
Kultúra 2023. február 9. 16:00

Vers- és prózaíró pályázatot hirdetett a Kiskunfélegyházi Irodalmi Alapítvány

Vers- és prózaíró pályázatot hirdetett a Kiskunfélegyházi Irodalmi Alapítvány
A pályaművek témája kötetlen, de a kuratórium örömmel fogadja a 200 éve született nagy magyar költőnk, Petőfi Sándor, és a 200 éve keletkezett Himnusz, illetve a kor tiszteletére írt alkotásokat – különösképpen a „Jelszavaink valának: haza és haladás” jegyében írt, valamint szabadság témában készült pályamunkákat.

Pályázni lehet eddig még nem publikált művel/művekkel. Pályázhatnak Kiskunfélegyháza és vonzáskörzetének lakói, továbbá Bács-Kiskun megye alkotókedvű „tollnokai”. Egy pályázó csak egy jeligéhez tartozó pályaművet adhat be.

A pályázatok beküldésének módja:

– Postai küldeményként – nagy vagy közepes borítékban, 3 példányban gépelve kérik. A pályázati példányokra és a boríték külsejére csak jeligét kérnek ráírni (nevet nem!), s lezárt kis borítékba kell tenni a pályázó nevét és címét (egyéb elérhetőségét),

vagy

– e-mailben, az [email protected] címre csatolt fájlként world vagy PDF formátumban. A csatolt pályamű(vek)re szintén a jeligét (név nélkül) kérik ráírni. Külön csatolt dokumentumként kell megadni az elérhetőségeket (név, cím, e-mailcím vagy telefonos elérhetőség).

Kérik, hogy a korábban is pályázók szíveskedjenek (az előző évekhez viszonyítva) új jeligét írni a pályaművekre.
Terjedelem: max. 10 oldal. 
A formailag hibás, vagy határidő után érkezett pályaműveket nem fogadják el.

A pályaműveket az alábbi címre kérik postán beküldeni:

Kiskunfélegyházi Irodalmi Alapítvány
6100 Kiskunfélegyháza, Kazinczy u. 10-12., vagy [email protected].

A pályaműveket külső és belső szakértői bizottság véleményezését figyelembe véve a kuratórium bírálja el.Beérkezési határidő: február 28., kedd éjfél.

Ünnepélyes díjátadás március 13-án, hétfőn 17 órakor lesz, amelyre minden pályázót és érdeklődőt szeretettel várnak. A pályázókat a későbbiek során írásban is értesítik az ünnepség pontos időpontjáról és helyszínéről, március 6-áig. A díjakat személyesen a helyszínen vehetik át a nyertes pályázók. A pályázó a pályamű beküldésével – díjazottként – hozzájárul, hogy felolvassák a művét.

Pályadíjak, oklevelek mellett:

I. díj: 20.000 Ft értékű könyv- és tárgyjutalom,

II. díj: 15.000 Ft értékű könyv- és tárgyjutalom,

III. díj: 10.000 Ft értékű könyv- és tárgyjutalom.

Ezeken kívül Ifjúsági különdíjat is kiadnak, azon pályázók részére, akik nappali tagozaton általános vagy középiskolában tanulnak. Kérik, hogy a jeligéjük mellett az ifjúsági szót is tüntessék fel.

Kiskunfélegyházi Irodalmi Alapítvány Kuratóriuma
                    

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Petőfi-emlékévek