Helyi hírek 2023. január 25. 16:00

Kultúra magas fokon a Platánban

Képgaléria
Kultúra magas fokon a Platánban
A Platán Utcai Általános Iskola a kezdetektől fogva kiemelt hangsúlyt fektet a magyar kultúra megbecsülésének nevelésére. A vezetőség és a magyar szakos pedagógusok az idén még nagyobb volumenű ünnepélyt szerveztek, amelynek megálmodója Czibolya Szilvia Humán munkaközösség-vezető volt. A tartalom középpontjában a Himnusz megírásának 200. évfordulója volt, de megemlékeztek a városunkhoz kötődő, szintén 200 éve született Petőfi Sándorról és Madách Imréről is.

Az igényes és színes műsorban elhangzottak versek, prózai részletek a magyarságról, a nemzeti öntudatról és a magyar nemzeti kultúra kiemelkedő egyéniségeiről. Néhány kiváló tanuló hangszeres bemutatója és a tanárnők népdalcsokrot előadó kamarakórusa nagy hatással volt a diákokra. Külön öröm volt a közösség számára, hogy Kis-Fekete Vilmos és Bolla Julianna, a Balázs Árpád Művészeti Iskola igazgatója és tanárnője kíséretükkel emelték a hangszeres zeneművek bemutatását. A hagyományoknak megfelelően a néptánc sem maradhatott ki. Az egykori tanítványok, Keserű Benedek, a Borvirág Táncegyesület vezetője és Szécsényi Nikolett néptáncos látványos és hangulatos tánca lenyűgözött mindenkit.

Wolnerné Vidéki Szilvia intézményvezető-helyettes köszöntő beszéde vezette fel az ünnepi műsort, majd Meizl Ferenc, az iskola nyugalmazott alapító igazgatója az ünnepély végén szólt a diákokhoz. Az esemény keretében hirdették ki a Széchenyi napon meghirdetett kulturális pályázatok eredményeit. Sok értékes alkotás született a Platán iskola létrejöttének 40. évfordulója alkalmából. A legkiválóbb pályamunkák szerzői jutalomban részesültek. A rendkívül igényes műsor és a közösség alkalomhoz méltó hozzáállása ismét megerősítette azt a szlogent, amely az iskola beiskolázási plakátjain olvasható:

„A Platánban az érték a mérték.”
                        

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Petőfi-emlékévek