Kultúra 2014. február 7. 19:46

„Engem Félegyháza tett íróvá”

Képgaléria
„Engem Félegyháza tett íróvá”
A Móra Ferenc-emléknapok rendezvénysorozata a Constantinum Nevelési-Oktatási Intézmény diákjainak ünnepi műsorával zárult a művelődési központ színháztermében. Az esemény megnyitójában Kapus Krisztián polgármester kihangsúlyozta, hogy az író bárhol járt, dolgozott, soha nem feledkezett meg szülővárosáról, Kiskunfélegyházáról.

„Engem Félegyháza tett íróvá (amit le sem szeretnék tagadni), a magyar nyelvem is Félegyháza adta, és ezen kívül minden benne van Félegyházában, ami nekem kedves”- idézte Móra Ferenc gondolatait Kapus Krisztián. A polgármester azt is kifejtette, hogy a szülőváros is szereti, tiszteli az írót. Intézmények viselik nevét, díszpolgárrá választották, emléktáblák, szobrok emlékeztetik nap mint nap a félegyháziakat arra, hogy ne feledkezzenek meg a nagy mesemondóról.

A köszöntő után a Constantinum Nevelési-Oktatási Intézmény Móra Ferenc Általános Iskolájának fiataljai adtak műsort, „Amit nekünk Móra üzent„ címmel.

Az ünnepi műsor után Vészits Andrea, Móra Ferenc dédunokája – értékelve az emléknapok eseményeit – elmondta: úgy érzi Félegyháza mindent megtesz a Móra-kultusz ápolásáért. Nemcsak a művelődési intézmények és az iskolák tesznek ezért, de az itt élő polgárok szívében is él az emléke. Ebből adódik, hogy Kiskunfélegyházára minden alkalommal „hazaérkezik”, hiszen mindig érzi azt a szeretetet, ami dédapját övezi.

 

H. S.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!