Helyi hírek 2023. február 20. 10:00

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Hamvazószerdával elkezdődik a Húsvétot előkészítő Szent Negyven Nap, a Nagyböjt. A reggel 7 órakor kezdődő szentmisében hamut szentelnek és azon a napon az esti szentmise végén is lesz hamvazás. A következő vasárnap minden szentmise végén lesz hamvazás.

1. Nagyböjtben minden pénteken az esti szentmise után, és vasárnap az esti szentmise előtt ¼ 5-től keresztutat végeznek. Várják a plébánián a közösségek jelentkezését a keresztutak vezetésére.

2. Egyházközségi kirándulást, zarándoklatot szerveznek július 17-e és 21-e között között. Részletes program és tudnivalók a templomi hirdetőtáblán olvashatóak. Jelentkezni lehet február 20-áig a plébánián lehet 63 ezer forint előleg befizetésével.

3. A templomi padok mögötti asztalra kihelyezett kazettában imaszándékokat vár egy közösség. Aki szeretné, hogy szándékára imádkozzanak, írja le és oda dobja be!

4. Pénteken este a szentmise és a keresztút után kezdődik a Szent István Közösségi Házban a nagyböjti Taizéi imaalkalom.

5. A kommunizmus áldozatainak emléknapjához kapcsolódóan kiállítás nyílik a templomban február 27-én, hétfőn az esti szentmise után. Mindenkit hívnak és várnak a szentmisére és a kiállításmegnyitóra.
             

Kövessen minket a Facebookon is!