Kitekintő 2023. február 22. 14:00

Hurrá, utazunk! Középpontban a víz, a természet

Hurrá, utazunk! Középpontban a víz, a természet
A Duna, a Balaton, a természet szeretete, fenntarthatóság, bringázás, ligetek – ezek az idei, február 23-26. között tartandó Utazás kiállítás fő hívószavai. Minderről Tihanyi Klára, a Hungexpo stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója számolt be a sajtó képviselőinek.



– 2023-ban is folytatjuk kiállítóinkkal a közös építkezést, hogy Magyarország első számú turisztikai seregszemléje a lehető legmagasabb szinten szolgálja ki mind az üzleti partnerek, mind a látogatók igényeit. Az Utazás kiállítás és a Karaván Szalon ismét a Budapest Boat Show-val egy időben vonultatja fel az ágazat legjavát. Ilyenkor mindig közzé szokták tenni, hány ország és kiállító képviselteti magát. Nos, idén 34 ország és 100 kiállító lesz jelen az utazásról szóló nagyrendezvényen. A tavalyi nagy sikerű Afrika Expo idén is része lesz az eseménynek.

Orchideák, színes orchideák...

Díszvendégekben idén nincs hiány. A külföldi desztinációt Madagaszkár képviseli, ez a szépséges, Afrika partjához közel eső sziget, ahol 80 endemikus faj él. Randrianasolo Lalarison Richard, Madagaszkár tiszteletbeli konzulja magyarul köszöntötte a jelenlévőket és ígért hazájában feledhetetlen kalandokat, a tengerparti nyaralásoktól a korallzátonyok tanulmányozásáig.

A kőbányai vásárvárosban 150 négyzetméteres standdal lesznek jelen, ahol egymást érik majd a kulturális, kulináris és népművészeti programok. Az orchideaimádóknak – számuk itthon sem kevés – érdekes lehet, hogy a szigetországban ezer fajta található eme elbűvölő virágból. Az állatbarátoknak pedig jó hír, hogy csak a lemúrok 100 fajjal képviseltetik majd magukat.



Bringázz egész évben!

Az egyik belföldi díszvendég a BalatonBike 365, amelyről Princzinger Péter, az MTSZA elnöke tartott tájékoztatót. A BalatonBike365 célja, hogy teljeskörű információt nyújtson és szolgáltatásokat ajánljon a magyar tengert és környékét kerékpáron felfedezni vágyók számára, de nem csak a fő szezonban.
Weboldalukkal és applikációjukkal a tó környékére kalauzolnak el, több százféle turisztikai és gasztronómiai szolgáltatást ajánlva. A látogatók ingyenesen kipróbálhatják a tesztpályán a csaknem 100 E-bike-ot. A kerékpárok használatához bukósisakot is adnak.

Szenzáció lehetne a Duna

A Budapest Boat Show díszvendége a Duna. Tegyük hozzá: végre. Elvégre évtizedek óta nem használjuk ki a folyó nagyszerű adottságait. Még mindig kevesen hajóznak rajta, és a partján lévő települések sem tekintik szerencsés adottságnak e hatalmas folyamot. Szécsényi Réka, a Budapest Boat Show képviseletében nagyszabású terveket vázolt fel a folyó turisztikai „felvirágoztatása” érdekében.

Turisztikai attrakció lett a Liget

Ki sem kell mozdulnunk Budapestről, hogy izgalmas látnivalókban, újdonságokban legyen részünk. Puczkó László turisztikai és vendégélmény szakértő számolt be a Liget Budapest Projektről, amely idén a kulturális díszvendég. A Liget Budapest ma a kontinens egyik legnagyobb léptékű, sokszorosan díjnyertes, kulturális tartalmú városfejlesztési programja.

Üzleti programokban sem lesz hiány

Ami a szakmai rendezvényeket illeti, a korábbi évekhez hasonlóan lehetőség nyílik az üzleti kapcsolatok ápolására, új partnerségek kialakítására és a piac trendjeinek megismerésére. Bizonyára sokan érdeklődnek majd az Egészségturizmus – Fenntartható fejlődés című konferencia előadásai iránt – írta a Turizmus Online az mfor.hu cikkére hivatkozva.
                                

Kövessen minket a Facebookon is!