Kultúra 2023. március 7. 08:00

Petőfi-versillusztrációs pályázat általános iskolásoknak

Petőfi-versillusztrációs pályázat általános iskolásoknak
Félegyházi és petőfiszállási általános iskolák felső tagozatos tanulóinak alkotásait várják a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület Petőfi-versillusztrációs pályázatára. Az alkotások beadási határideje június 9-e.

Borítókép: Shutterstock-illusztráció

Rendszeresen hirdet rajzpályázatot általános iskolásoknak a városi könyvtár és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület. A felhívásra idén – a Petőfi-emlékév tiszteletére – Petőfi Sándor bármely verséhez készített illusztrációval lehet pályázni.

A felső tagozatos tanulók maximum A/3-as méretű pályaművel nevezhetnek. A kép bármilyen technikával, például vízfestékkel, ceruzával, zsírkrétával készülhet. A paszpartuzott alkotás hátoldalán a választott Petőfi-vers címét, a pályázó nevét, korát, iskoláját és elérhetőségét is fel kell tüntetni. Az alkotásokat a Petőfi Sándor Városi Könyvtár címére (6100 Kiskunfélegyháza, Szent János-tér 9.) várják június 9-éig.

A legjobb alkotások készítői jutalmat kapnak, amelyet október 7-én, szombaton 10 órakor adnak át a városi könyvtárban rendezett kiállításmegnyitón.

G. E.
                     

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Petőfi-emlékévek