Program 2023. március 17. 08:00

Könyvtársarok – Márciusi Petőfi-rendezvények

Könyvtársarok – Márciusi Petőfi-rendezvények
A Petőfi-emlékévben a Petőfi Sándor Városi Könyvtár változatos programokkal várja a félegyháziakat. A „Láng van szívemben” sorozat előadásain megtudhatták, kik rabolták el a költő szívét, milyen volt katonaként, megismerhették emberi kapcsolatait. A buszos kirándulásokon az érdeklődők azokat a Bács-Kiskun vármegyei településeket látogathatták meg, amelyek szorosan kötődtek életéhez. Március utolsó hete újra Petőfiről szól.

Március 30-án, csütörtökön 17 órakor Káplán György énekművész, a Magyar Kultúra Lovagja Petőfi-nótákat ad elő. Zongorán kíséri, és a műsort vezeti Szatmári Imre karnagy.



Másnap, pénteken 12 órakor Kovács Attila, alias Holden Rose író, motivációs előadó „Petőfi, mielőtt sztár lett” című műsorával a diákokat szólítja meg. A költő rövid, ám annál izgalmasabb, tartalmasabb életét mutatja be 5 éves korától, amikor elkezdett tanulni és ez a tudás, az akarás vitte előre, tette a reformkor egyik legismertebb alakjává.



Szintén ezen a napon érkezik városunkba a bibliotéka mögötti parkolóba a Petőfi Irodalmi Múzeum mozgóbusza. Pénteken az általános és középiskolás tanulók, szombaton a felnőttek tekinthetik meg a kiállítást, amely tíz kiemelt gyűjteményi darab köré épült. Közülük az egyik az a félegyházi tál, amelyet a gyermek Sándorka szomszédjainál, a Varga családnál használt. A fehérmázas, 1757-ben készült habán fajansztálkában tálalták fel neki az édes falatokat, névnapok alkalmával pedig a finom kocsonyát.
               

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Petőfi-emlékévek