Közélet 2014. november 25. 15:55 Forrás: MTI

Kimerültek a források

Kimerültek a források
A forrás kimerülése miatt felfüggesztették a kazáncsere pályázatokat a dél-alföldi (Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye) régióban, a jelentkezéseket kedd délelőtt 10 óráig lehetett beadni – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel.

A tárca közleménye szerint az Otthon Melege Program keretében meghirdetett fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) alprogramra beérkezett pályázatokat az útmutatóban meghatározottak szerint rangsorolják. A befogadható pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig kaphatnak támogatást.






A fűtéskorszerűsítési pályázatok beadása november 19-én kezdődött, elsőként a közép-magyarországi régióban. A tárca még aznap délelőtt közölte, hogy a keret kimerülése miatt felfüggesztik a jelentkezéseket a régióban. Az észak-alföldi régióban november 21-én nyílt meg a pályázati lehetőség, de szintén már az első nap délelőttjén jelezte a tárca, hogy kimerült a keret. A fűtéskorszerűsítési pályázat keretösszege 1 milliárd forint, a háztartásigép-cserére kiírt pályázaté 627 millió, a nyílászárócsere-pályázaté pedig 1,1 milliárd forint. A hűtő- és fagyasztógépek cseréjére november 14. és december 15. között, vagy a forrás kimerüléséig lehet pályázatot benyújtani, régiónkénti bontásban.

A homlokzati nyílászárócsere alprogramra november 26. és 2015. január 5. között, vagy a forrás kimerüléséig adhatók be a jelentkezések, ugyancsak régiós bontásban.

Fotó: illusztráció

 

Kövessen minket a Facebookon is!