Helyi hírek 2023. március 31. 13:00

Rendhagyó történelemórák a PG-ben

Képgaléria
Rendhagyó történelemórák a PG-ben
Rendhagyó történelemórákat tartott a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikumban dr. Hermann Róbert történészprofesszor a Petőfi 200 és az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója tiszteletére, március 29-én. A rendezvényre az iskola tornacsarnokában került sor, 450 diák részvételével.

Rokolya Csaba igazgató és Tóth Gyuláné nyugalmazott igazgató köszöntője után a 9-12. évfolyamos diákok, tanárok, a téma iránt érdeklődők két csoportban hallgatták Hermann professzor vetítéses előadását. A történelemórák témái voltak:

– Petőfi a szabadságharcban,

– A forradalom és szabadságharc legendái.

Az iskolában már több évtizedes hagyománya van a rendhagyó tanóráknak. Hermann professzor már visszajáró vendég az iskolában, aki egy rendkívüli tudású, humorú, igen szuggesztív egyéniség. Előadásával most is elvarázsolta a tizenéves középiskolásokat, akik vastapssal jutalmazták azt.

A jó hangulatú, különleges előadások Tóth Gyuláné, A Magyar Kultúráért Határok Nélkül 2001. Alapítvány és Csányi József, városunk polgármestere támogatásával valósultak meg.

Z. A.
                       

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Petőfi-emlékévek