Közélet 2014. november 27. 12:15 Forrás: nepszava.hu

Rémhír a kalocsai érsek letartóztatása

Rémhír a kalocsai érsek letartóztatása
Futótűzként terjed a hír az alföldi városban, hogy a hét végén őrizetbe vették Bábel Balázst, Kalocsa-kecskeméti érseket. A hírek 2,5 milliárd forintos pénzügyi visszaélésről szóltak, továbbá, hogy az ügyben a Vatikán is vizsgálódik.

Sokan egyenesen arról beszéltek: olasz rendőrök is érkeztek a városba. A pletykák a megyei főkapitányságot is elérték, de - mint kérdésünkre kiderült - a rendőrség nem tud sem kényszerintézkedésről, sem esetleges büntetőeljárásról.

A Népszava hivatalában érte el az érseket, aki lapunkon keresztül is megnyugtatta a híveket, hogy alaptalan minden hasonló hír vele kapcsolatban. Mint fogalmazott, az ország különböző részeiről is érdeklődtek már "sorsa" felől. Bábel Balázs Ferenc pápát idézte, aki szerint a rágalmazók a lélek gyilkosai.



Mint mondta, az elmúlt héten püspök kari konferencián vett részt, távollétét használhatták ki a rémhírterjesztők. Az érsek arról is beszélt, hogy korábban is tudomása volt alaptalan vádakról. Ezekkel kapcsolatban már bocsánatot is kértek tőle. - Egy névtelen levélben bizonyos Mária kérte elnézésemet az általa is terjesztett rágalmakért - említette Bábel.

Hozzátette: senki nem gondolhatja, hogy ha őt őrizetbe vennék, azzal ne lenne azonnal tele a sajtó. A gazdálkodással kapcsolatban úgy fogalmazott, tudja, hogy ma a korrupció a főbűn, olykor nagyobb, mint bármely más. Azonban az elszámolásukat, amire mindig aggályosan ügyelnek, rendre megdicsérik. A terjedő pletykákról úgy vélekedett, hogy amennyi jót produkál az emberek életében a Facebook, annyi rosszat is képes tenni.

Kérdésünkre, mit üzen az őt rossz hírbe hozóknak, így felelt: "Csak annyit kérek, ne rágalmazzanak". És megbocsát nekik.

 

Kövessen minket a Facebookon is!