• Kezdőlap
  • Hírek
  • Helyi hírek
  • Bemutatkoznak a leendő elsős tanítók – Kiskunfélegyházi József Attila Sportiskolai Általános Iskola
Helyi hírek 2023. április 14. 14:00

Bemutatkoznak a leendő elsős tanítók – Kiskunfélegyházi József Attila Sportiskolai Általános Iskola

Bemutatkoznak a leendő elsős tanítók – Kiskunfélegyházi József Attila Sportiskolai Általános Iskola
Április az általános iskolás beiratkozás időpontja. Az érintett szülők gondos mérlegelés után választják ki az iskolát, ahol gyermekük elindulhat a tudás felé vezető izgalmas úton, és a pedagógust, aki reményeik szerint szeretettel és türelemmel segíti majd. Cikksorozatunkban a leendő elsős osztályfőnöket mutatjuk be, akiket arra kértünk, hogy osszák meg velünk pedagógusi hitvallásukat. Ezúttal a Kiskunfélegyházi József Attila Sportiskolai Általános Iskola négy tanítója vall magáról.

Solymosi Ildikó és Fekete Andrea – Utazás a betűk és a számok világába

– Izgatottan várjuk a következő tanévet, hogy kis tanítványainkkal egy nagy utazásra induljunk a betűk és számok világába. Ez az utazás sok kalandot, élményt, nevetést, izgalmat tartogat számunkra. Mindketten sok éves tapasztalattal rendelkezünk a pedagóguspályán. Fontosnak tartjuk a pozitív megerősítést, támogatjuk a tanulók egyéni képességeikhez mért fejlődését, differenciálását, a tehetségek kibontakozását. Nyitottak vagyunk az új tanítási módszerek, munkaformák bevezetésére, használatára. Szívesen támogatjuk tanóráinkat számítógépes interaktív feladatokkal. Nyugodt, biztonságos, elfogadó, szeretetteljes légkört teremtünk, ahol jól érzik magukat a kisgyerekek. Közös munkánkhoz elengedhetetlen a szülőkkel kialakított jó kapcsolat, amelynek alapja a kölcsönös tisztelet és az együttműködés.





„A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben.
Néhány magasabbra tud repülni, mint mások, de mindegyik a legjobb tudása szerint repül.
Miért is hasonlítanád össze őket?
Mindegyik más.
Mindegyik különleges.
Mindegyik gyönyörű.”

Rekedt-Nagyné Hatvani Emőke és Fekete Andrea – Minden képességet felszínre hozunk

Örömmel és kíváncsian várjuk leendő kis osztályunk tagjait. Tudjuk, hogy az óvodából az iskolába lépés hatalmas mérföldkő mindannyiunk életében, de a játékos feladatokkal, tevékeny tanulással igyekszünk támogatni a zökkenőmentes átmenetet. Fontosnak tartjuk tanulóink érzelmi és értelmi fejlődését, hogy elfogadó, szeretetteljes légkört teremtve jó osztályközösséggé kovácsolódjunk. Sokfélék vagyunk, de így alkotunk kerek egészet, ezért törekszünk arra, hogy minden kisdiák megkapja a képességeinek megfelelő terhelést a siker érdekében. A tanításban eltöltött évek alatt megtapasztaltuk, hogy a szülőkkel való partneri viszony kialakítása, a szülői támogatás mindannyiunk számára kulcs a sikeres együttműködéshez.





Kedves Gyerekek!

Szeretettel várunk Benneteket az iskolánkba, ahol sok érdekes feladattal és élménnyel találkozhattok! Új dolgokat tanulhattok, új barátokat ismerhettek meg! Mi már számoljuk a napokat! Találkozzunk a Józsefben!

V. B.
                    

Kövessen minket a Facebookon is!