Helyi hírek 2023. április 14. 16:00

Összefogás az életért, amely egyben tartja a családot

Összefogás az életért, amely egyben tartja a családot
Országos kampányt indított Csatlakozz! elnevezéssel márciusban a Magyar Rendőrség, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a biztonsági öv és a gyermekülés helyes használatára, azok fontosságára.



Magyarországon az övhasználati hajlandóság aránya jelentősen elmarad a legfejlettebb közúti közlekedésbiztonsággal rendelkező európai országokban tapasztalható állapotoktól. A felmérés alapján az övhasználati hajlandóság az elmúlt években nem javult, az első ülésen ülők 88 %-a, a hátsó utasok 57 %-a használja a biztonsági övet, amely mellett az is aggasztó, hogy  a gépjárműben utazó gyermekek közül 10-ből átlagosan 4, megfelelő védelem nélkül vesz részt a közlekedésben.



A biztonsági öv életmentő szerepét számos tanulmány és a statisztikák is igazolják. Egy közlekedési balesetben a biztonsági övet használók túlélési esélye nagyságrenddel magasabb az öv becsatolását mellőző közlekedőkhöz képest. Övet használva a sérülések súlyossága is alacsonyabb, sőt, egyes esetekben a sérülés akár el is kerülhető. A rendőrségi szakemberek a szülőket arra kérik, hogy óvják gyermekeik életét, minden utazás alkalmával használjanak és megfelelően rögzítsék az autós biztonsági gyermeküléseket, hogy a sérülések és halálesetek elkerülhetők legyenek!



A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola 2.a osztályos tanulója, Osztró-Szász Gábor Áron édesapjával és édesanyjával közösen nevezett a rendőrségi felhívásra. Családi kisfilmjük a második legjobbnak bizonyult a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának „Egyben tartja a családot” elnevezésű pályázatán.



A Batthyány Lajos Általános Iskola diákja, a 8.a osztályos Besze Zsófia öccsével, a nagycsoportos Kornéllal készített kisfilmet és nevezett a be a versenyre. Ők lettek az elsők és nyerték meg a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának pályázatát.

A Batthyány iskola büszke tanítványaira, és családtagjaikra. Szívből gratulálunk nekik.

A kisfilmek a következő linkeken tekinthetők meg:


youtube.com/watch?v=vZdaYW7_ssM

facebook.com/watch/?v=6375416652516454  
                  

Kövessen minket a Facebookon is!