Helyi hírek 2023. április 19. 08:00

Olasz diákok Félegyházán

Képgaléria
Olasz diákok Félegyházán
43 olasz diák érkezett városunkba a Móra Ferenc Gimnázium által szervezett magyar-olasz cserediákprogram keretében, április 17-én. Kiskunfélegyháza és Feltre között 2005 óta aktív testvérvárosi kapcsolat működik. A "Dal Piaz" Gimnázium igazgatója Mario Baldassa, valamint két tanárnő, Rossella Bortoluzzi és Camilla Castella kíséretében érkező diákokat a Móra Ferenc Gimnázium azon tanulói és családjai látják vendégül, akik március közepén egy hetet töltöttek Feltrében.

E néhány napos program során az olasz vendégek bepillantást kapnak a magyar diákok mindennapjaiba, megismerkednek a Móra gimnáziummal és városunk nevezetességeivel. Április 18-án délelőtt dr. Kása Zsuzsanna, a Móra Ferenc Gimnázium igazgatója köszöntötte az olasz diákokat, amelyet követően az intézmény olasz nyelvet tanuló diákjai hazánk történelmét, kultúráját bemutató előadással kedveskedtek.

Csányi József polgármester, Rosta Ferenc és Balla László alpolgármesterek a város dísztermében fogadták a diákokat, majd délután a Tourinform iroda munkatársai várták interaktív feladatokkal a fiatalokat.

A szombatig tartó esemény barátságos sportmérkőzéssel és egész napos kirándulásokkal kívánja közelebb hozni a diákokat. A vendégek Szegedet és Budapestet is felkeresik, ahol megtekintik a Parlamentet és a Terror Házát, valamint Holocaust-emlékműveket, többek között Giorgio Perlasca mellszobrát, aki magyar származású zsidókat mentett meg a háború alatt.

A program pénteken egy közös vacsorával és a gimnáziumban a diákönkormányzat által szervezett jótékonysági esttel zárul. 

K. G.
               
Fotó: Móra Ferenc Gimnáziu 
                

Kövessen minket a Facebookon is!