Közélet 2014. november 28. 14:30

4,8 millió forint tornaterem felújításra

4,8 millió forint tornaterem felújításra
Bruttó mintegy 4,8 millió forint értékben megújul a volt Petőfi Általános Iskola Kossuth Lajos utcai épületének tornaterme, szertára és mosdóhelyisége. Erről is döntött november 27-i ülésén a félegyházi képviselő-testület.





Mint a határozat-tervezet rámutatott, az épületrész beázik, a tornaterem vakolata több helyen málik, a parketta pótlása szükséges, a mosdóhelyiség erősen elhasználódiott, funkcióját nem tölti be. Pedig - tartalmazza az indoklás - a tornaterem és a hozzá kapcsolódó helyiségek használatára bérleti szerződés alapján komoly igény mutatkozik.

A tornatermet hétfőn, kedden és szerdán délelőtt a Szent Benedek Gimnázium bérli az önkormányzattól, a  jogviszonyból bruttó 91 ezer forint bevétel származik. Csütörtökön és pénteken a délelőtti órákban a Móra Ferenc Gimnázium tartana igényt rá, melyből az önkormányzatnak további bevétele lehetne. Hétköznapokon a délutáni és esti órákban különböző edzések és táncoktatás is helyet kaphatna itt. Az önkormányzati tulajdonú ingatlan állagmegóvása és a további hasznosítása szükségessé teszi a karbantartási, felújítási munkálatok elvégeztetését, aminek költsége az előzetes becslések alapján bruttó 4.867.000 forint. A testület úgy döntött, hogy a forrásigényt  a 2014. évi költségvetés új induló felújítások intézmények állagmegóvása sora terhére biztosítja.

A Félegyházi Térségi Sportiskola úgynevezett előminősítéses pályázatot nyújtott be a Honvéd sporttelepen öltöző-felújításra és vizesblokk kialakítására. A pályázatot az MLSZ támogatta. A 10 millió forint pályázott összegből 7 millió forint a támogatás és 3 millió forint az önrész, amit – a testületi döntés értelmében – az önkormányzat biztosít.

2014. január 1. és 2014. október 31. között 15 ülést tartott Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete. Ez idő alatt 23 önkormányzati rendeletet alkotott és 246 képviselőtestületi határozatot hozott – derül ki a jegyzői beszámolóból, amiben szó esik többek között a hivatal működéséről, a folyamatban lévő és lezárult, továbbá a pályázatra benyújtott 2014. évi beruházásokról is.

 

Kövessen minket a Facebookon is!