Közélet 2014. november 29. 10:00

Ülésezett a megyei közgyűlés

Képgaléria
Ülésezett a megyei közgyűlés
Kecskeméten, a Megyeháza dísztermében tartotta soron következő ülését a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés. A 9 napirendi pont megvitatása során egyebek mellett megalkották a megyei önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatát, és megválasztották a bizottságok külső tagjait.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának megalkotásáról szóló napirendi ponthoz kapcsolódóan Rideg László elnök foglalta össze a fontosabb változásokat. Kiemelte például, hogy az alelnökök száma 3-ról 1-re, a bizottságoké 4-től 3-ra, a külsős tagok száma pedig a korábbi felére csökkent.

Az állandó bizottságokba a következő külső bizottsági tagokat választották meg: Jogi, Ügyrendi és Nemzetiségi Bizottság: dr. Filvig Géza (FIDESZ-KDNP), Rostás László (FIDESZ-KDNP), Szekér István (JOBBIK). Pénzügyi és Turisztikai Bizottság: Illés Attila (FIDESZ-KDNP), Kapus Krisztián (FIDESZ-KDNP), Kormányos Imre (MSZP). Terület- és Vidékfejlesztési Bizottság: Berta János (FIDESZ-KDNP), Csikós János (FIDESZ-KDNP).

Kiss Kálmán Tibor a napirendi pont kapcsán felszólalásában elmondta: bár az előterjesztés szerint ez a napirendi pont a szükséges politikai egyeztetéseket követően került a testület elé, az LMP-hez nem érkezett ilyen megkeresés.

– Ilyen módon sem javaslatot tenni, sem pedig mások javaslatával kapcsolatban állást foglalni nem tudtunk. A külsős bizottsági tagok neveit most, felolvasás formájában ismertük meg, így előzetes tájékozódási lehetőségünk nem volt – fogalmazott az LMP-s képviselő.

A felvetésre elhangzott válasz szerint az egyeztetés 24 képviselőből 22-t érintett. A testület végül 22 igen, egy nem és egy tartózkodás mellett elfogadta a napirendi pontot. Ezt követően esküt tettek a küldő bizottsági tagok.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által szervezetekbe történő korábbi delegálások felülvizsgálata napirendi pont keretében a Bács-Kiskun Megyei Értéktár Bizottság tagságába Lenkei Róbertet és Vörösmarty Attilát, a közgyűlés tagjait, valamint Gáspár Zsolt soltvadkerti lakost és Hornyák Józsefné sükösdi lakost választották. A Bács-Kiskun Megyei Értéktár Bizottság elnöke Szántó István, alelnöke pedig dr. Balogh László lett.

T. T.

 

Kövessen minket a Facebookon is!