Helyi hírek 2023. május 9. 10:00

Jótékony Platán

Képgaléria
Jótékony Platán
Félmillió forintot gyűjtöttek össze április 29-én a Platán iskola diákjai, limonádéárusítással és bolhapiaccal. A Tamási Izabella és Serfőző Jocika javára hirdetett jótékonysági megmozdulás bevételét május 8-án, hétfőn adták át Izabella és Jocika édesapjának a Tourinform irodában. A rövid eseményen az alsós és felsős platános kisdiákok csoportját Szunyi Anikó intézményvezető és Wolnerné Vidéki Szilvia intézményvezető-helyettes kísérte el.

Szunyi Anikó elmondta, hogy véleménye szerint társadalmi összefogás nélkül nincsen jövő. Erre kell a gyermekeket is nevelni, ők pedig szerencsére nagyon fogékonyak. Hatalmas a szívük, nincsenek előítéleteik, rendkívül lelkesek.

Élvezetes programként valósítják meg a jótékonysági akciókat is, hiszen így a gyermekek sikerélménnyel gazdagodnak és élvezik a tevékenységet. Így történt ez legutóbb is. Saját termékek kerültek a kézzel készített limonádéba: a menta, citromfű egyenesen az iskola fűszerkertjéből ízesítette a frissítőt. Ahogy
fogalmazott: mi Platánosok a gyerekekkel egyetemben úgy gondoljuk, hogy ha valamit csinálunk, akkor azt teljes szívvel-lélekkel tegyük. Ha valamihez nincs kedvünk, akkor az derüljön ki még azelőtt, hogy hozzáfogtunk volna. Itt is úgy indultunk neki, hogy ki volt tűzve egy cél, de ez a kiváló eredmény minket is meglepett.

A diákok boldogan adták át az összegyűjtött pénzt és az emléklapot az édesapáknak.

Z. A.
             

Kövessen minket a Facebookon is!