Közélet 2014. november 29. 07:30

Kapus Krisztián lesz a kiskunhalasi Vasutas Művelődési Ház igazgatója

Kapus Krisztián lesz a kiskunhalasi Vasutas Művelődési Ház igazgatója
2014. december 1-jétől Kapus Krisztián, Kiskunfélegyháza volt polgármestere látja el a kiskunhalasi Vasutas Művelődési Ház igazgatói teendőit. A hírt megkeresésünkre Kapus Krisztián nem erősítette meg, de nem is cáfolta. Szerettük volna azt is megtudni tőle, hogy pályázaton nyerte-e el ezt az állást, hogy milyen tervei vannak ebben a pozícióban, hány alkalmazottja van az intézménynek, hogy mi lesz az első rendezvény, aminek már az ő vezetése alatt ad otthont a ház, hogy tervez-e együttműködést félegyházi intézményekkel, esetleg foglalkoztatja-e a gondolat, hogy Kiskunhalasra költözzön. Kérdéseink azonban megválaszolatlanok maradtak.

Telefonon megkerestük a kiskunhalasi Vasutas Művelődési Ház jelenlegi igazgatóját, Gyöngyi Sándort, aki megerősítette hírt, miszerint Kapus Krisztiánnak adja át a stafétát.

Gyöngyi úr elmondta: 1976 óta dolgozik a kiskunhalasi Vasutas Művelődési Házban, amit 1984 óta igazgat. Az intézmény vezetése alatt helyet adott különböző vasutas rendezvények és értekezletek mellett többek között a kiskőrösi Petőfi Irodalmi Kör, a Sóstó Horgásztó Egyesület, vagy a Civilek a Jövőért Alapítvány találkozóinak, itt próbál a Halasi Citerazenekar és gyakorolnak a Stúdió 2000 táncosai, de gyakorta rendeznek a házban nosztalgia esteket az időseknek és diszkót a fiataloknak. Az igazgató munkáját jelenleg egy főfoglalkozású gondnok-karbantartó-takarító, és egy megbízott nyugdíjas gazdasági vezető segíti.

T. T.

 

Kövessen minket a Facebookon is!