Kultúra 2023. május 24. 22:35

Elhunyt Tina Turner

Elhunyt Tina Turner
Szerdán 83 éves korában meghalt Tina Turner legendás amerikai énekesnő – közölte az előadóművész egyik képviselője.

Tina Turner képviselője a The Telegraph magazinnak megerősítette, hogy a legendás énekesnő május 24-én hosszú betegség után, a svájci Küsnachtban lévő otthonában hunyt el. „Nagy szomorúsággal jelentjük be, hogy Tina Turner elhunyt” – tette közzé a hivatalos Instagram-fiókja mögött álló csapat.

– Zenéjével és az élet iránti határtalan szenvedélyével rajongók millióit varázsolta el szerte a világon, és inspirálta a holnap sztárjait” – olvashatjuk tovább a fekete-fehér Peter Lindbergh portré képaláírásában. „Ma elbúcsúzunk egy kedves barátunktól, aki a legnagyobb munkáját hagyja ránk: a zenéjét. Szívből jövő együttérzéssel fordulunk a családja felé. Tina, nagyon fogsz hiányozni nekünk – adta közre többek között  az Origo és a glamour.hu.

Tina Turner komoly személyes és szakmai akadályokkal küzdött meg az élete során. Az énekesnő a hatvanas években robbant be a köztudatba Ike Turner oldalán, akivel 1962 és 1978 között voltak házasok. Súlyosan bántalmazó kapcsolatából kilépve főnixként tért vissza, és a nyolcvanas években olyan örök slágerekkel vált nemzetközi szupersztárrá, mint a What's Love Got To Do With It.

Tina Turner 12 Grammy-díjat nyert, több mint 200 millió albumot adott el, több filmben is szerepelt, és három bestseller memoárt írt, amelyek közül az egyiket az 1993-as Tina című életrajzi filmhez adaptáltak, Angela Bassett főszereplésével. Az utolsó éveiben egyre romlott az egészségügyi állapota, szélütést és bélrákot is kapott, valamint veseelégtelenséggel küzdött, amelyhez transzplantációra volt szükség.
                      

Kövessen minket a Facebookon is!