Helyi hírek 2023. június 1. 06:00

Mától várja a strand is a fürdőzőket

Mától várja a strand is a fürdőzőket
Június 1-jétől a strandot is megnyitja a Félegyházi Termál Parkfürdő, és ezzel az intézmény összes szolgáltatása ismét elérhető lesz – tudtuk meg Kelemen József fürdővezetőtől.

– A kül- és beltéri medencék kitűnő vízminőséggel várják vendégeinket, de érdemes kipróbálni a felújított szaunánkat és továbbra is elérhető a gőzkabin, a merülőmedence, valamint a kneipp-medence is. A gyermekek pedig a csúszdás medencében pancsolhatnak, és a játszótéren múlathatják az idejüket – mondta el a fürdővezető. 



Mint arról korábban már beszámoltunk, a képviselő-testület döntése értelmében a Félegyházi Termál Parkfürdő 9 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, amit a fürdő nyári üzemeltetésével kapcsolatos különféle programok megszervezésére, kényelmi eszközök beszerzésére fordítanak. Kelemen József beszámolt arról, hogy ezekkel a fejlesztésekkel is a vendégek komfortérzetének növelése, a fürdő területén eltöltött idő kellemesebbé tétele a céljuk. Olyan eszközöket vásárolnak, amelyek különböző korosztályok igényeit elégítik ki. Nagyszámú napozóágy lesz például térítésmentesen elérhető, és a strandlátogatók körében oly népszerű nádtetős árnyékolók száma is növekedni fog. A legkisebbek kényelmes étkezését gyerekasztalok szolgálják majd, a játszótéri kínálat pedig egy fészekhintával bővül. Emellett mini légvár, trambulin, homokozó szett, lengőteke-készlet és sok más apróság szolgálja majd a gyermekek, teqball asztal, bérelhető strandfoci és strandröplabda a nagyobbak szabadidejének kellemes eltöltését.



– A strandon nyári programokban sem lesz hiány. Fontosnak tartottuk, hogy ezeket külön térítési díj nélkül vehessék igénybe a látogatók, sőt, néhány esetben inkább kedvezményes belépő mellett. A nyári időszakra a havi bérletet kedvezménnyel vásárolhatják meg, akik akár napi több alkalommal is kilátogatnának a fürdőbe, vagy az éjszakai fürdőkön vennének részt külön térítési díj nélkül. Úszósulit indítunk az 5-14 éves korosztály számára, amin a jelentkezők a belépőjegy megváltásával vehetnek részt. A dinamikus vízitornát péntekenként bárki igénybe veheti érvényes belépőjegy mellett: itt az animátor minden korcsoport számára végezhető gyakorlatokat mutat be a medenceparton, amit a vízben lévők ismételhetnek.



A csendes órák programot a Covid-járványt megelőző nyáron már elkezdtük: ilyenkor az autizmussal élők kedvezményes belépés mellett zajmentes légkörben élvezhetik a fürdőt. Ezt a gyakorlatot ezen a nyáron is folytatni kívánjuk. A 18 év alatti korosztályt célozza a sulizáró strandnap programunk, amelyen a hangulatfelelős lemezlovas diktálja majd az ütemet. A fiatalok számára habpartit szervezünk, a felnőttek pedig élőzenés koktélpartival ünnepelhetik a strandok éjszakáját. Emellett több sporteseménynek is helyet adunk a nyáron: lesznek strandröplabdaversenyek, strandfocibajnokság és vízipóló-mérkőzés is. A legsikeresebb programokat pedig az elkövetkező nyarakra is szeretnénk rendszeresíteni – részletezte a nyár terveit Kelemen József fürdővezető.

A Félegyházi Termál Parkfürdő aktuális programjairól közösségi oldalán találnak bővebb információt az érdeklődők.
                 

Kövessen minket a Facebookon is!