Közélet 2014. december 1. 13:25 Forrás: MTI

Ajándék bérletek a rászorulóknak

Ajándék bérletek a rászorulóknak
A kecskeméti Katona József Színház két gyermekelőadásra szóló bérletet ajándékoz hátrányos helyzetű családok általános iskoláskorú gyermekei számára – jelentette be a kecskeméti Katona József Színház igazgatója sajtótájékoztatón.








Cseke Péter elmondta, hogy a színház művészeti vezetője, Réczei Tamás hívta fel a figyelmet Beer Miklós atya, római katolikus püspök körlevelére, aki a cigányság nehéz helyzetéről írt, és kezdeményezte, hogy mindenki a maga területén tegyen valamit hátrányos helyzetben élő embertársainkért.

„Mindnyájan tisztában vagyunk azzal, hogy olyan súlyos kérdésről van szó, amelyre nem vagyunk felkészülve. Bénítanak az előítéletek, a korszellem önző érzéketlensége, az egyéni fájdalmas csalódások, sérelmek” – olvasta fel Beer Miklós atya körlevelének egy részletét a direktor.

Úgy gondoltuk, hogy mi is szerepet vállalhatunk ebben a misszióban, amellyel a környékünkön élő roma, hátrányos helyzetű, tanyákon, mély szegénységben élő gyerekeken tudunk segíteni a magunk eszközeivel – fogalmazott Cseke Péter.

Beszámolt arról, hogy Kecskemét járás 15 településének polgármestereinek küldött levelet, és településenként 30-35 főt hívott meg a színházba két előadás megtekintésére. Cseke Péter elmondta: ezt a felajánlást minden évben meg fogják ismételni.

Réczei Tamás tájékoztatása szerint eddig több mint négyszázan fogadták el a meghívást. A sajtótájékoztató után kezdődött el az első előadás, amelyen a Jules Verne Cirkuszkocsival a sarkvidéken című regényéből készült előadást tekinthették meg a gyerekek.

A következő ajándék előadás 2015 áprilisában lesz "És közben szól a dal" címmel.

Fotó: kecskemet.hu

 

Kövessen minket a Facebookon is!